Ο δρόμος προς τη δουλεία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο δρόμος προς τη δουλεία

Friedrich A. Hayek

14.99€ -10% 13.49€

"Ο δρόμος προς τη δουλεία" παραμένει ένα από τα κλασικά βιβλία της σκέψης του 20ού αιώνα. Για πάνω από 50 χρόνια, έχει εμπνεύσει πολιτικούς και στοχαστές σε όλο τον κόσμο, ασκώντας κομβική επίδραση στην πολιτική και πολιτισμική μας ιστορία. Με χαρακτηριστική ευφυΐα, ο Χάγιεκ υποστηρίζει πειστικά ότι παρόλο που οι σοσιαλιστικές ιδέες μπορεί να είναι δελεαστικές, δεν μπορούν να υλοποιηθούν παρά μόνο με μέσα ανελεύθερα και καταπιεστικά. Με εκτενείς αναφορές στην οικονομία, τον φασισμό, την ιστορία, τον σοσιαλισμό και το Ολοκαύτωμα, ο Χάγιεκ αφαιρεί τη διακοσμητική σαγή της σοσιαλιστικής ιδεολογίας. Αποκαλύπτει στον κόσμο ότι από τέτοιες ιδέες μπορεί να γεννηθεί μόνο καταπίεση και τυραννία. Σήμερα, πάνω από πενήντα χρόνια μετά, οι προειδοποιήσεις του Χάγιεκ είναι εξίσου επίκαιρες όσο ποτέ.

"Το βιβλίο αυτό έχει γίνει αληθινά κλασικό: βασικό ανάγνωσμα για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται σοβαρά για την πολιτική με την ευρύτατη και τη λιγότερο φατριαστική έννοια".
(Milton Friedman)

Friedrich A. Hayek

Friedrich A. Hayek (Συγγραφέας)

Ο Αυστριακός-Βρετανός Φρίντριχ A. Χάγιεκ (Βιέννη, 1899 - Φράιμπουργκ, 1992) ήταν ένας από τους σημαντικότερους οικονομολόγους και πολιτικούς φιλοσόφους του 20ού αιώνα. Βασικός εκπρόσωπος της αυστριακής οικονομικής σχολής, ασχολήθηκε επίσης με τη θεωρία της νομικής επιστήμης και τη γνωσιακή επιστήμη. Συνέβαλε στην εκ νέου επικαιροποίηση του φιλελευθερισμού και αντιτάχθηκε σθεναρά στο σοσιαλισμό, τον κολεκτιβισμό και την ιδέα ότι η λογική επαρκεί για τη ριζική αναδόμηση της κοινωνίας. Κεντρική θέση στη σκέψη του έχει η ιδέα της ακουσίως προκύπτουσας τάξης (spontaneous order) - ότι πολλοί επωφελείς κοινωνικοί θεσμοί είναι το εξελικτικό αποτέλεσμα της ανθρώπινης αλληλόδρασης, αλλά όχι ανθρώπινου σχεδιασμού. Επηρέασε καθοριστικά όχι μόνο τη μεταπολεμική φιλελεύθερη πολιτική θεωρία αλλά και τη διακυβέρνηση του Pόναλντ Pίγκαν και της Mάργκαρετ Θάτσερ, καθώς και πολλά κινήματα υπέρ της δημοκρατίας στην ψυχροπολεμική Aνατολική Ευρώπη και τις επακόλουθες κυβερνήσεις μετά την πτώση του Tείχους του Βερολίνου. Τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας το 1974 και με το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας των ΗΠΑ το 1991.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Θ. Καράμπελας (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
365
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.418 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση