Η τρέλα σύνορα δεν έχει...
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η τρέλα σύνορα δεν έχει...

(Πέντε θεατρικά μονόπρακτα με κοινό τόπο την ανθρώπινη τρέλα)

Λεωνίδας Τσίπης

7.42€ -10% 6.68€
  • Διαθέσιμο υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη

    Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες.

  • ISBN:

    9789606941771

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Δρόμων

Το έργο `Η τρέλα σύνορα δεν έχει...` αποτελείται από πέντε θεατρικά μονόπρακτα με κοινό τόπο την ανθρώπινη τρέλα.
Διηγήματα των: Τσέχωφ (Ρωσία), Αλφόνς Αλλαί (Γαλλία), Τζοβάνι Γκουαρέσκι (Ιταλία), Τζώρτζ Ντόλεϋ (Αγγλία), έχουν διασκευαστεί σε ελεύθερη απόδοση και έχουν συμπληρωθεί από ένα δικό μου που εκπροσωπεί την Ελλάδα.
Ανεξάρτητα από φυλή, έθνος και θρησκευτικά πιστεύω, ο άνθρωπος είναι παντού ίδιος. Αυτό ακριβώς σκιαγραφείται μέσα από αυτά τα πέντε μονόπρακτα, άλλοτε μέσα από κωμικοτραγικές, φαρσικές και άλλοτε δραματικές καταστάσεις.
Πέντε διαφορετικές `πινελιές` θεάτρου που ξεκινούν από την τσεχωφική ατμόσφαιρα, περνάνε απ` την κομέντια και την κομεντί φρανσέζ, στο αγγλικό φλεγματικό χιούμορ και καταλήγουν στο νεοελληνικό ρεαλιστικό θέατρο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Λεωνίδας Τσίπης

Λεωνίδας Τσίπης (Συγγραφέας)

Γεννήθηκα -αυτό είναι το πρώτο μου μεγάλο δράμα- στην Αθήνα. Μεγάλωσα, μορφώθηκα, ερωτεύτηκα, αγάπησα, παντρεύτηκα -αυτό είναι το δεύτερο μου μεγάλο δράμα- στην ίδια πόλη. Τα παιδιά μου είδαν το φως της ζωής σ΄ αυτή την τσιμεντούπολη που γοητεύει και σκοτώνει ταυτόχρονα. Άρχισα να γράφω κείμενα -αυτό είναι το τρίτο μου μεγάλο δράμα- ως αγωγός ραδιοφώνου για τη δημοτική κι ελεύθερη ραδιοφωνία, και διασκευές σεναρίων για την κρατική τηλεόραση. Θέατρο πρωτοέγραψα το 1995 και η πρώτη μου προσπάθεια επιβραβεύτηκε μ΄ ένα πανελλήνιο βραβείο από το υπουργείο Πολιτισμού -αυτό είναι το τέταρτό μου δράμα! Γιατί αν δεν συνέβαινε αυτό, δεν θα συνέχιζα να γράφω θέατρο! Θα είχα γλιτώσει και εγώ και το θέατρο από εμένα! Έτσι, το πρώτο μου έργο -και πέμπτο μου δράμα- με τίτλο "Τα κίτρινα γεράνια" ανέβηκε στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Ταύρου. Ακολούθησαν τα έργα μου: "Τα γενέθλια", "Περιμένοντας τη θεία" (Φεστιβάλ Δήμου Ζωγράφου) και "Σας αρέσει η Αμερική;" Στη συνέχεια, τα παιδικά μιούζικαλ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά "Στη χώρα της μάγισσας Αμάθειας" (1998) και "Μικροί και μεγάλοι σε δράση" Κατόπιν ήρθε η συνεργασία με την Unesco και επαγγελματικούς θιάσους όπου κατά χρονολογική σειρά παρουσιάστηκαν τα έργα μου: "Ζητείται δολοφόνος" (2002 2003), μετάφραση και διασκευή έργου του Μενάνδρου "Οι επιτρέποντες" (2004), ελεύθερη διασκευή σε μουσική κωμωδία του έργου του Τσέχωφ "Η αρκούδα" (2004), "Αχ, μωρό μου αγαπημένο" (2005), "Το υπερπέραν είναι εδώ" (2006), "Τρία χωρίς Ελένη" (δεκαπεντασύλλαβος, 1ο αφιέρωμα στον Μποστ και έκδοσή του από τις εκδόσεις Σοκόλη 2006), "Η εκδίκηση της Ιοκάστης", "Το τούνελ" και "Πάρτυ με την Εύα" (2008, σε τρεις διαφορετικές σκηνές). Α! Ενίοτε γράφω και τραγούδια για τις παραστάσεις μου -άλλο δράμα αυτό, που, όμως, αφορά τους ακροατές. Κι όλα τα πιο πάνω πραγματοποιήθηκαν χάριν σε κάποιους θιάσους που μ΄ εμπιστεύτηκαν συγγραφικά καθώς και στο Σωματείο Τεχνών & Πολιτισμού Σκηνοβάτες, του οποίου τυγχάνω μέλος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
57
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.23 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση