Νυχτερινός στόχος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νυχτερινός στόχος

Μυθιστόρημα

Ricardo Piglia

15.00€ -26% 11.10€

Αργεντινή, αρχές της δεκαετίας του 1970. Τα χωριά και οι κωμοπόλεις της πάμπας ζουν τη ράθυμη ζωή τους· όλα μοιάζουν ακίνητα, τίποτα δεν φαίνεται να συμβαίνει. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι μάλλον διαφορετική. Όταν σε μια τέτοια κωμόπολη φτάνει ο Τόνι Ντουράν, ένας Πορτορικάνος τυχοδιώκτης, με μια τσάντα γεμάτη χρήματα, όλα τα βλέμματα στρέφονται προς αυτόν όταν ο Ντουράν εμπλέκεται σε μια περίπλοκη ερωτική σχέση με τις δίδυμες κόρες του προύχοντα της κωμόπολης, όλοι αρχίζουν να μιλούν γι` αυτόν· όταν ο Τόνι Ντουράν βρίσκεται δολοφονημένος, όλα ανατρέπονται.
Σκιές και προδοσίες, μυστικά και εγκλήματα, βία φανερή και βία υπόγεια - όλα αυτά συνθέτουν μια άλλη πραγματικότητα, μια άλλη χώρα, που περιγράφεται αριστοτεχνικά από τον Ρικάρντο Πίλια σε αυτό το πολυβραβευμένο βιβλίο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κώστας Αθανασίου (Μεταφραστής)


Ricardo Piglia

Ricardo Piglia (Συγγραφέας)

Ο Ρικάρντο Πίλια γεννήθηκε στο Αντρογκέ, στην επαρχία του Μπουένος Άιρες το 1940 και σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Λα Πλάτα. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της σύγχρονης Αργεντινής. Η πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία έγινε το 1967 με τη συλλογή διηγημάτων "La invasion" ("Η εισβολή"). "Η τεχνητή αναπνοή", το πρώτο του μυθιστόρημα, εκδόθηκε το 1980. Έχει εκδώσει άλλα δύο μυθιστορήματα, "La ciudad ausente" ("Η απούσα πόλη", 1992) και "Plata quemada" ("Καμμένα λεφτά", 1997), συλλογές διηγημάτων και δοκίμια-μελέτες για συγγραφείς όπως ο Μπόρχες, ο Ρομπέρτο Αρλτ, ο Μασεντόνιο Φερνάντες και ο Σαρμιένο. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στη Νέα Υόρκη και στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες κι επίσης είχε εργαστεί στον κινηματογράφο ως σεναριογράφος. Έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιανουαρίου 2017 στο Μπουένος Άιρες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
344
Διαστάσεις:
16x12
Βάρος:
0.532 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση