Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο της ελληνικής δημόσιος διοίκησης
(Η δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και η αιρετή περιφέρεια: Νομολογία, νομοθεσία, οργανωτικό πλαίσιο)

Το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο της ελληνικής δημόσιος διοίκησης
Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί μία αναγκαία διοικητική, κοινωνική, αλλά και πολιτική πραγματικότητα, με κύριο άξονα το δημότη και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του, αναζητώντας παράλληλα, ως αδήριτη ανάγκη, την πορεία για ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας.
Η αιρετή Περιφέρεια δημιουργήθηκε, προκειμένου να συνδράμει στην βελτίωση της αντιπροσωπευτικότητας, σύμφωνα τη βούληση και τις διακηρύξεις των εκπροσώπων της -τότε- κυβερνητικής πλειοψηφίας. Με τον "Καλλικράτη" δημιουργήθηκε η πολιτική και διοικητική εντύπωση, της δημιουργίας μιας νέας μεταρρύθμισης, η οποία θ΄ άλλαζε το τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ίσως η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, ν΄ αποτελεί την αιτία και την απαρχή για τη θεσμοθέτηση μιας τοπικής αυτοδιοίκησης εγγύτερα προς τον πολίτη, καθώς και του πλήρους διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων της, από τις αντίστοιχες αρμοδιότητες των οργάνων της αποκεντρωμένης κρατικής διοίκησης. Γιατί αυτό έχει ανάγκη ο πολίτης, για την βελτίωση της ποιότητας της τοπικής δημοκρατίας.
Σκοπός της παρούσης μελέτης είναι να παρουσιάσει τη διοικητική μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη", στο επίπεδο της αιρετής Περιφέρειας, σε όλες τις πτυχές και να συνδράμει στη δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου με κύριο άξονα τον πολίτη και μόνο.


Σημείωση: Πρόλογος: Ηλίας Γ. Νικολόπουλος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου.

24χ17 εκ., 540 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
Ταξινόμιση DDC: 352 (Τοπική αυτοδιοίκηση)
ISBN: 978-960-445-985-8
ISBN (10ψήφιο): 960-445-985-6
Βάρος: 1.122 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
50.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

44.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.