Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιερόν τρίπτυχον
(Ο βίος της υπεραγίας Θεοτόκου. Η ιστορία του ορθοδόξου μοναχισμού. Η ιστορία της Ιεράς Μονής Τατάρνης)

Ιερόν τρίπτυχον
Το "Ιερόν Τρίπτυχον" είναι ένα βιβλίο τριμερές. Αποτελείται δηλαδή απ? τρία μέρη.

Στο πρώτο μέρος με οδηγούς την Ιερά Παράδοσι και την αφήγησι των Ιερών Ευαγγελίων, εξιστορείται εκτενώς ο Βίος της υπερευλογημένης Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας. Σκιαγραφείται, με απλά λόγια, το πρόσωπο της Παναγίας μας -το πρόσωπο που από της πρώτης αποστολικής εποχής κατέχει την υψίστην θέσιν μεταξύ των αγίων της Εκκλησίας.

Στο δεύτερο τμήμα περιγράφεται εν συντομία η ιστορία του μοναχισμού. Για να καταλάβη ο ευσεβής αναγνώστης τί είναι για μας τους Ορθοδόξους ο μοναχισμός, ποιοί είναι οι μοναχοί και ποιός ο σκοπός της υπάρξεώς των.

Στο τρίτο μέρος διαζωγραφείται η ιστορική Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Παναγίας Τατάρνης. Μέσα από λιτές και απλές γραμμές παρουσιάζεται το ξακουστό και θρυλικό Μοναστήρι της Τατάρνας, που είναι φορτισμένο με μνήμες ιστορικές, αλλά και αγώνες πνευματικούς.

Κι΄ όλα αυτά διανθίζονται με πολλές φωτογραφίες εκ των κειμηλίων της Ιεράς Μονής που παρ΄ όλες τις περιπέτειες και τις καταστροφές, διεσώθησαν.

24χ17 εκ., 181 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Γρανίτσα Ευρυτανίας
ISBN: 978-960-88553-9-7
ISBN (10ψήφιο): 960-88553-9-Χ
Βάρος: 0.521 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.