Υπόγειος
zoom in
12.00€ -27% 8.76€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604990856

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Τόπος

Στη μνημονιακή Αθήνα οι άνθρωποι πεινούν για ζωή. Για τη ζωή που θεωρούν ότι θα τους άξιζε, για τη ζωή που δεν μπορούν πια να ζήσουν. Η μωρόπιστη Ντίνα και ο μεγαλομανής Πάνος, ο συνταξιούχος Μενέλαος και η κόρη του Όλγα, η Αλίκη (ή Βίλμα ή Ελευθερία ή...), ο Γιάννης ο Τσακ Μπαμ και ο φίλος του Μάκης συγκρούονται με σκιές και φαντάσματα, αγαπούν και υποφέρουν μέσα από το Facebook, το Erodate και το Skype, κυνηγώντας ένα κομμάτι ευτυχίας.
Κάτω από τον μανδύα του καθωσπρεπισμού και του `φυσιολογικού` ανθρώπου, οι ήρωες του `Υπόγειου` καταγράφονται με αδιακρισία και ρεαλισμό από μια υποδόρια κάμερα που κινηματογραφεί κάθε λεπτομέρεια από τις παράλληλες ζωές τους, αποκαλύπτοντας τη διαστροφή και την παθογένεια της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας που αναζητεί τη χαμένη της αξιοπρέπεια.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Δημήτρης Μητσοτάκης

Δημήτρης Μητσοτάκης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης, στιχουργός, συνθέτης και μουσικός, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1967, μεγάλωσε στην Καλλιθέα και ζει στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος και εν ενεργεία ντράμερ του συγκροτήματος "Ενδελέχεια". Υπήρξε μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο. Από το 1994 εργάζεται ως μουσικός εκπαιδευτής σε ομάδες του ΚΕΘΕΑ, ενώ διευθύνει το μουσικό εργαστήρι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας. Πρώτο του βιβλίο η "Καυτή σούπα" (2007, Ελληνικά Γράμματα) μια πεζογραφία που είχε πολύ καλή υποδοχή από την κριτική και το κοινό. "Η μονοκατοικία" είναι το δεύτερο βιβλίο του.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Σικιαρίδης (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Σικιαρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968, μεγάλωσε στην Καλλιθέα και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης από το 1991. Εργάστηκε στον χώρο των εκδόσεων και της διαφήμισης. Έχει αρθρογραφήσει για χρόνια στον περιοδικό τύπο. Έχει μια κόρη που του έχει χαρίσει την μόνιμη ιδιότητα του πατέρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
179
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.285 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση