Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η πράξη λόγου στα ψηφιακά περιβάλλοντα

Offer
Ο χώρος της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, ιδιαίτερα ευαίσθητος αλλά και δραστήριος στην εποχή μας, απαιτεί νέες προσεγγίσεις, προϋποθέτει πολυδύναμες δεξιότητες, προκειμένου ο χρήστης της "ξένης γλώσσας-πολιτισμού" να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τις επικοινωνιακές ανάγκες, να απαντά στις αυξημένες απαιτήσεις και να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εποχής.

Οι συγγραφείς του βιβλίου πραγματεύονται με κριτικό πνεύμα την προβληματική αυτή βασιζόμενοι στα πορίσματα της έρευνας που διεξήγαγαν και επιχειρούν να συνδέσουν την "Πράξη Λόγου" με τα "Ψηφιακά Περιβάλλοντα" προτείνοντας ενδεικτικές δραστηριότητες προς εφαρμογή.

24χ17 εκ., 346 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολιτική και Πολιτισμός
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννης Θ. Μάζης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-02-2858-8
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2858-2
Βάρος: 0.595 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
26.63
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Αρβανίτης είναι επίκουρος καθηγητής στον Τομέα Γλωσσολογίας και Διδακτικής του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Έχει πτυχίο γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του ΑΠΘ, μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διδακτική των Γλωσσών και διδακτορικό δίπλωμα στις Επιστήμες και Τεχνολογίες της Γλώσσας και της Επικοινωνίας από το ΑΠΘ. Το πεδίο έρευνάς του και οι δημοσιεύσεις του εστιάζουν στα αντικείμενα των πολυμεσικών βάσεων δεδομένων για γλωσσικές εφαρμογές, στις πολυμεσικές εφαρμογές διδασκαλίας / εκμάθησης ξένης γλώσσας, καθώς και στην ανάπτυξη πολύγλωσσων ηλεκτρονικών λεξικών και ηλεκτρονικών περιβαλλόντων γλωσσικής διδασκαλίας.

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Sorbonne Nouvelle - Paris III, Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, Διδακτική των γλωσσών και είναι υπεύθυνη για την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών. Είναι μέλος της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας και επιστημονικώς υπεύθυνη για τη γαλλική γλώσσα. Παράλληλα, συντονίζει τη Θεματική Ενότητα "Η διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση" στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Η έρευνα και οι δημοσιεύσεις της εστιάζουν σε ζητήματα διδακτικής των γλωσσοπολιτισμών, διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, επιμόρφωσης καθηγητών Γαλλικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.