Το Λουλουδόπαιδο και άλλες ιστορίες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το Λουλουδόπαιδο και άλλες ιστορίες

Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου

7.66€ -26% 5.67€

Η γιαγιά της Ανθής που φώναζε την εγγονή της `λουλούδι μου` έφυγε πριν από λίγο καιρό.
`Για πάντα`, είπαν οι μεγάλοι. Όμως της Ανθής αυτό το `για πάντα` δεν της αρέσει καθόλου. Και νιώθει πολύ, μα πολύ λυπημένη.
Ποιος θα της κρατάει τώρα συντροφιά τα βράδια, ποιος θα της λέει παραμύθια; Η μαμά κι ο μπαμπάς, ωστόσο, ξέρουν πώς να λιγοστέψουν τη λύπη της, πώς να την κάνουν να χαμογελάσει ξανά. Όσο για παραμύθια... Αρχίζουν να της διηγούνται εκείνοι λουλουδένιες ιστορίες.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου

Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1937 και σπούδασε στην Aθήνα. Έχει τιμηθεί με επτά βραβεία σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, με τον έπαινο Pier Paolo Vergerio του Πανεπιστημίου της Padova και με το βραβείο Oυράνη για την παιδική λογοτεχνία από την Aκαδημία Aθηνών. Έργα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα ιαπωνικά, έχουν μεταδοθεί από την EPT και το PIK κι έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και ξένα αναγνωστικά. Έχει αντιπροσωπεύσει την Eλλάδα σε οκτώ διεθνή συνέδρια παιδικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό και έχει δώσει πλήθος διαλέξεις και ομιλίες για την παιδική λογοτεχνία σε όλη την Eλλάδα. Eίναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Mελέτης και Έρευνας της Παιδικής Λογοτεχνίας "Oι διαδρομές" και μέλος της Eθνικής Eταιρίας Eλλήνων Λογοτεχνών, του Kύκλου του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου (Γενική Γραμματέας 1984-1990) και άλλων λογοτεχνικών σωματείων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αιμιλία Κονταίου

Αιμιλία Κονταίου (Εικονογράφος)

Η Αιμιλία Κονταίου γεννήθηκε το 1984 στο Ηράκλειο Αττικής. Αποφοίτησε με έπαινο από τη σχολή ΑΚΤΟ στην Αθήνα, από το τμήμα του κόμικς και έχει διακριθεί με το Β΄ Βραβείο νέων ταλέντων του περιοδικού 9 της Ελευθεροτυπίας. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από σαράντα βιβλία και κάθε φορά που μία καινούρια ιστορία έρχεται στα χέρια της, έχει τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια χαρά με την πρώτη της ζωγραφιά. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις εικονογράφησης. Το 2013, εικονογράφησή της συμπεριελήφθη στο ημερολόγιο της Παγκόσμιας Βιβλιοθήκης Νέων Μονάχου (Internationale Jugendbibliothek, Muenchen), Arche Kinder Kalender 2013.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
64
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.109 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση