Ιστορίες από τον ανάποδο κόσμο: Ο Κοπέρνικος και ο μικρός Άμπακος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορίες από τον ανάποδο κόσμο: Ο Κοπέρνικος και ο μικρός Άμπακος

Άγγελος Αγγέλου

Έμη Σίνη

7.66€ -26% 5.67€

- Αντί να φάτε ένα ολόκληρο κοτόπουλο, απολαύστε μια ξεροψημένη φτερούγα. Αντί να καταβροχθίσετε ένα αγριογούρουνο, γλείψτε λίγο τους χαυλιόδοντες. Αντί για δυο λίτρα χυμό ροδιού, αρκεστείτε σε ένα δροσιστικό σφηνάκι και αντί να φάτε μια τριώροφη τούρτα, πιπιλήστε απλώς το κερασάκι της οροφής! πρότεινε ο Κοπέρνικος, φτάνοντας στο αποκορύφωμα του λόγου του.
Η κυρία Άμπακου, όμως, δεν ήταν σε θέση να τον ακούσει.
Είχε χυθεί κυριολεκτικά στην πράσινη πολυθρόνα, ενώ το τεράστιο γαλάζιο καπέλο της είχε γλιστρήσει από το κεφάλι της, αφήνοντας τα μαλλιά της ανάκατα. Είχε υποστεί αναμφισβήτητα ένα ισχυρό σοκ...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Άγγελος Αγγέλου (Συγγραφέας)

Ο Άγγελος Αγγέλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Είναι διπλωματούχος αρχιτέκτων μηχανικός ΕΜΠ (2003), απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος "Αρχιτεκτονική - Σχεδιασμός του χώρου" και υποψήφιος διδάκτορας στον τομέα των Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων του ΕΜΠ. Από το 2005 διδάσκει ως εξωτερικός συνεργάτης και σύμβουλος μουσικής θεωρίας και εφαρμογών στο μάθημα των Ειδικών Θεμάτων Συνθέσεων του 6ου εξαμήνου της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ με τίτλο: "Αρχιτεκτονικές και μουσικές συμπορεύσεις: Η αντίστιξη ως εργαλείο μουσικής και αρχιτεκτονικής σύνθεσης". Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας εκπονώντας μελέτες ιδιωτικών έργων. Είναι πτυχιούχος Πιάνου (Μουσικός Σύνδεσμος Αθηνών, 1999), έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και κατά καιρούς έχει συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά σχήματα. Τον Απρίλιο του 2009 εξέδωσε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με μουσική και τραγούδια για παιδιά ("Ο κόσμος ανάποδα", Yafka Records).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έμη Σίνη

Έμη Σίνη (Συγγραφέας)

Η Έμη Σίνη μεγάλωσε στη Ρόδο και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π., και το 2005 ξεκίνησε να γράφει στίχους για παιδικά τραγούδια και μικρές ιστορίες. Το 2007 έγραψαν από κοινού το παιδικό θεατρικό έργο "Ένα... ανάποδο ταξίδι" που απέσπασε το Αʼ Βραβείο στο διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου 2007 του ΥΠ.ΠΟ. Το 2008 και το 2009 έγραψαν και σκηνοθέτησαν δυο παιδικές μουσικοθεατρικές ραδιοφωνικές σειρές ("Τα Χριστούγεννα του μικρού Κοπέρνικου" και "Ο μικρός Κοπέρνικος και οι 7 άθλοι"), που εκπέμπονταν από τη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος και κέρδισαν την αγάπη των μικρών ακροατών σε όλη την Ελλάδα. Το 2009 κυκλοφόρησε, σε μουσική Άγγελου Αγγέλου και στίχους Έμης Σίνη, ο δίσκος "Ο κόσμος ανάποδα" με παιδικά τραγούδια που ερμηνεύουν ο Σπύρος Σακκάς, ο Σωκράτης Μάλαμας, η Δανάη Παναγιωτοπούλου κ.α.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαργαρίτα Τζαννέτου (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
72
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.121 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση