Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανήλικοι παραβάτες
(Ο ρόλος της εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής παρέμβασης)
Συγγραφέας:   Λεωνίδας Β. Κατσίρας


Ανήλικοι παραβάτες
Το παρόν έργο αποτελεί μια πολύ καλή προσπάθεια παρουσίασης του φαινομένου της παραβατικότητας των ανηλίκων, το οποίο μοιάζει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Ο συγγραφέας επιχειρεί και, κατά τη γνώμη μας, επιτυγχάνει μια άρτια διεπιστημονική προσέγγιση του ζητήματος, αφού φωτίζει πλευρές του που άπτονται τόσο της Ψυχολογίας και της Παιδαγωγικής, όσο και της Νομικής και της Κοινωνιολογίας.
Είναι ένα έργο πρωτότυπο, διότι περιέχει συνοπτικές, αλλά παράλληλα διαφωτιστικές, πληροφορίες με διαχρονικές αναφορές, ενώ ταυτόχρονα καθίσταται ένα όχημα για την εξοικείωση ενός ευρύτερου κοινού με έννοιες που σχετίζονται με την ψυχολογία του ανηλίκου, με το ισχύον στην Ελληνική Δημοκρατία σωφρονιστικό σύστημα σε σχέση με τους ανηλίκους, με απόψεις επιφανών ερευνητών επί του ζητήματος κ.ά. Περιέχει επίσης ένα χρήσιμο κατάλογο με τα νομοθετήματα που αφορούν την αντιμετώπιση των παραβατικών ανηλίκων, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για το έργο των οργανώσεων και υπηρεσιών που αναλαμβάνουν την επανένταξη των ανήλικων παραβατών.
Η παρότρυνσή μας προς τον συγγραφέα να εκδώσει αυτό το βιβλίο οφείλεται στην πεποίθησή μας ότι θα αποτελέσει ένα χρήσιμο και εύχρηστο εργαλείο για όσους ενδιαφέρονται για το ζήτημα της παραβατικότητας των ανηλίκων και ότι θα συμβάλει στην κατανόηση αυτού του τόσο σημαντικού προβλήματος, αντικρούοντας και, στην καλύτερη περίπτωση, αμβλύνοντας διαδεδομένες απόψεις ενός "ενήλικου κατεστημένου" το οποίο συνήθως βιάζεται να καταδικάσει χωρίς πρώτα να πληροφορηθεί. Ένα, πάντως, είναι βέβαιο: ο συγγραφέας, εκπαιδευτικός ο ίδιος, έγραψε αυτό το βιβλίο με πολλή αγάπη για τους ανηλίκους. Μια αγάπη που μετέδωσε και σε μας μέσα από τις σελίδες του, καθώς επιμελούμασταν το έργο.

(Από τον πρόλογο των επιμελητών έκδοσης: Π. Γ. Κριμπάς, Ελίνα Α. Φόρτου Ιούλιος 2008)24χ17 εκ., 256 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 158 (Συμβουλευτική), 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία ), 364 (Εγκληματολογία)
ISBN: 978-960-93-0888-5
ISBN (10ψήφιο): 960-93-0888-0
Βάρος: 0.584 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
14.91
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.42
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κατσίρας, Λεωνίδας Β.
O Λεωνίδας Βασ. Κατσίρας είναι Σχολικός Σύμβουλος ΔΕ, κλάδου ΠΕ13, Νομικών-Πολιτικών Επιστημών με περιοχές Ευθύνης: Αττική, Κυκλάδες, Κρήτη, Νήσοι Ν. Αιγαίου, Νήσοι Β. Γεννήθηκε στο Nεοχώρι Ιθώμης Μεσσηνίας. Είναι Παντρεμένος και έχει τρία (3) παιδιά. Μένει μόνιμα στην Αθήνα με την οικογένειά του. Σπούδασε σε προπτυχιακό επίπεδο Νομικά, Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, παιδαγωγικά και Θεολογία, ενώ σε μεταπτυχιακό περάτωσε το πρόγραμμα της "Ιστορίας-Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου" στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τομέα της "Εκκλησιαστικής Ιστορίας"", με αντικείμενο ειδίκευσης τη "θρησκειολογία" και με ειδικότερα θέματα διαθρησκευτικής-διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Ακόμη περάτωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών στην ΑΣΠΑΙΤΕ, "Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός" με θέμα ειδίκευσης "Συμβουλευτική Ανηλίκων Παραβατών". Κατά την δεκαετία (1985-1996) εργάστηκε ως Δικηγόρος Αθηνών και από 1989-2005 ως καθηγητής Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομικών Μαθημάτων στο ΥΠΕΠΘ. Κατά την διάρκεια των ετών 2006-2007 εργάστηκε ως υπεύθυνος Γραφείου Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Β/θμια Εκπαίδευση. Από το έτος 2007 είναι Σχολικός Σύμβουλος κλάδου ΠΕ13, Νομικών-Πολιτικών Επιστημών. Επίσης, έχει καταρτιστεί σε ειδικά προγράμματα ειδίκευσης, όπως: "Επιχειρηματικότητα", από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, "Σχεδιασμός και ανάπτυξη πολυμεσικού εκπαιδευτικού περιεχομένου για εξ αποστάσεως και κλασσική εκπαίδευση" και "Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση", στα πλαίσια του έργου "Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των επικοινωνιών στην Εκπαίδευση".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.