Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πώς να διαβάσω τον Φρόιντ
(Οδηγός ανάγνωσης του φροϊδικού μοντέλου)
Συγγραφέας:   Jean - Michel Quinodoz


Offer
Το βιβλίο αποτελεί μια γνωριμία με το ψυχαναλυτικό έργο του Φρόιντ. Ο συγγραφέας παρουσιάζει τα κύρια φροϊδικά κείμενα με χρονολογική σειρά, τα τοποθετεί στο πλαίσιο της ζωής του Φρόιντ τη στιγμή της δημιουργίας τους και κατόπιν αναλύει την πρόσληψη και τις προεκτάσεις των ανακαλύψεών του από τους μεταφροϊδικούς ψυχαναλυτές.

Όλα τα κεφάλαια ακολουθούν την ίδια ακριβώς δομή: παρουσίαση του εκάστοτε έργου, και μέσα σε ειδικά πλαίσια, άμεσα διακριτά χάρη στη μορφή τους, τα σχόλια, χωρισμένα σε ενότητες: "Βιογραφία και Ιστορία", "Εξέλιξη των φροϊδικών εννοιών", "Μεταφροϊδικοί", "Χρονολόγηση των φροϊδικών εννοιών". Η δομή αυτή επιτρέπει διαφορετικούς τρόπους μελέτης. Παράλληλα, το εκτενές και αναλυτικό ευρετήριο στο τέλος του βιβλίου βοηθά τον αναγνώστη που ενδιαφέρεται για συγκεκριμένα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ο Φρόιντ.

Ο Jean-Michel Quinodoz προσεγγίζει τη μελέτη των έργων του Φρόιντ με γλώσσα σαφή και κατανοητή σε όλους, στηριζόμενος στη μακρά του κλινική εμπειρία κλασικής ψυχαναλυτικής θεραπείας και στο σεμινάριο ανάγνωσης του φροϊδικού έργου που διδάσκει σε μαθητευόμενους ψυχαναλυτές εδώ και περισσότερο από είκοσι χρόνια.

Το "Πώς να διαβάσω τον Φρόιντ" είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους: σε ανθρώπους που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με το έργο του κορυφαίου στοχαστή, σε φοιτητές Ψυχολογίας, σε ψυχολόγους και ψυχαναλυτές, αλλά και σε κάθε έμπειρο μελετητή του έργου του Φρόιντ.

24χ17 εκ., 456 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 150.195 03 (Ψυχανάλυση - Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά), 150.195 092 (Freud, Sigmund, 1856-1939)
Άλλα πρόσωπα: Δέσποινα Ανδροπούλου (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-04-4033-1
ISBN (10ψήφιο): 960-04-4033-6
Βάρος: 0.664 κιλά
Εκδότης: Κέδρος
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Διδάκτωρ της Ελβετικής Ψυχαναλυτικής Εταιρίας (Soci?t? Suisse de Psychanalyse), επίτιμο μέλος της Βρετανικής Ψυχαναλυτικής Εταιρίας (British Psychoanalytical Society), ο Jean-Michel Quinodoz εργάζεται ως ψυχαναλυτής διατηρώντας ιδιωτικό ιατρείο στη Γενεύη. Υπήρξε συντάκτης για θέματα της Ευρώπης του International Journal of Psychoanalysis για δέκα χρόνια και αρχισυντάκτης των New Annuals, που εκδίδονται σε διάφορες γλώσσες. Έχει επίσης γράψει τα βιβλία: La solitude apprivois?e: l΄angoisse de s?paration en psychanalyse (PUF, 1991), Les r?ves qui tournent une page (PUF, 2001), Marie des Collines (Slatkine, 2005) και A l΄?coute d΄Hanna Segal (PUF, 2008).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.