Συνκριτά μαθηματικά
zoom in
75.00€ -26% 55.50€

Οι διάσημοι συγγραφείς αυτού του βιβλίου παρέχουν μια στέρεα και κατάλληλη βάση μαθηματικών δεξιοτήτων.

Πρόκειται για πολύτιμο διδακτικό εγχειρίδιο αλλά και βιβλίο αναφοράς όχι μόνο για επιστήμονες υπολογιστών, αλλά και για χρήστες των μαθηματικών σε όλα σχεδόν τα γνωστικά αντικείμενα.

Ενώ κάθε θέμα αναλύεται σε βάθος, το ύφος της παρουσίασης είναι ιδιαίτερα προσιτό και ευχάριστο. Το βιβλίο περιλαμβάνει περισσότερες από 500 ασκήσεις και πλήρεις λύσεις για όλες τις ασκήσεις, γεγονός που καθιστά το βιβλίο ιδανικό για αυτόνομη μελέτη.

Στη δεύτερη αμερικανική έκδοση περιλαμβάνεται σημαντική νέα ύλη που αφορά την αυτόματη άθροιση, και πρόσθετες ουσιαστικές βελτιώσεις σχεδόν σε κάθε σελίδα.

Την επιστημονική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης υλοποίησε ο Ευ. Ζάχος, καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Περιεχόμενα του βιβλίου:
- Αναδρομικά προβλήματα
- Αθροίσματα
- Ακέραιες συναρτήσεις
- Θεωρία αριθμών
- Διωνυμικοί συντελεστές
- Ειδικοί αριθμοί
- Γεννήτριες συναρτήσεις
- Διακριτές πιθανότητες
- Ασυμπτωτική ανάλυση

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Donald E. Knuth

Donald E. Knuth (Συγγραφέας)

Ο Donald Knuth είναι γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο για την πρωτοποριακή του εργασία στους αλγόριθμους, για την επινόηση των συστημάτων ΤΕΧ και METAFONT για επεξεργασία κειμένου, και για την παραγωγική και σημαντική συγγραφή και ερευνητική του εργασία (19 βιβλία, 160 άρθρα). Είναι επίτιμος καθηγητής της τέχνης του προγραμματισμού στο Πανεπιστήμιο του Stanford και αυτή την περίοδο αφιερώνει πλήρως το χρόνο του στην ολοκλήρωση της σειράς με αντικείμενο την κλασική επιστήμη την υπολογιστών, η οποία περιλαμβάνει 7 τόμους και την οποία ξεκίνησε το 1962 όταν ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας. Ο καθηγητής Knuth έχει λάβει αναρίθμητα βραβεία και τιμές, συμπεριλαμβανομένων του ACM Tuning Award, του βραβείου Medal of Science που αποδόθηκε από τον πρόεδρο Carter, του AMS Steel Prize για επεξηγηματική συγγραφή και, το Νοέμβριο του 1966, του τιμητικού βραβείου σύγχρονης τεχνολογίας Kyoto Prize. O Donald Knuth ζει στην πανεπιστημιούπολη Stanford του με τη σύζυγό του Jill.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ronald L. Graham (Συγγραφέας)

Ο Ronald L. Graham είναι επικεφαλής επιστήμων στα ερευνητικά εργαστήρια της AT&T, καθηγητής Μαθηματικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Rutgers και πρώην πρόεδρος της
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Oren Patashnik (Συγγραφέας)

Ο Oren Patashnik ανήκει στο ερευνητικό προσωπικό του Κέντρου Τηλεπικοινωνιακών Ερευνών La Jolla της Καλιφόρνιας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Α. Καπούτσης

Χρήστος Α. Καπούτσης (Μεταφραστής)


Ευστάθιος Ζάχος (Επιμέλεια)

Ο Ευστάθιος Ζάχος είναι καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
640
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
2.011 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση