Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην ανάλυση ηλεκτρικών κυκλωμάτων
Συγγραφέας:   Δημήτριος Κανούσης


Εισαγωγή στην ανάλυση ηλεκτρικών κυκλωμάτων
Η έκδοση: "Εισαγωγή στην ανάλυση ηλεκτρικών κυκλωμάτων" προορίζεται να αποτελέσει ένα ουσιαστικό βοήθημα για τους φοιτητές των Πολυτεχνικών Σχολών και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων γενικότερα, όσον αφορά στην κατανόηση των βασικών εννοιών και τεχνικών που έχουν σχέση με την Ανάλυση των Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων.
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί, ώστε η ανάπτυξη της ύλης του βιβλίου, να γίνεται με τρόπο απλό, διαυγή και κατανοητό, έτσι ώστε ο αναγνώστης του βιβλίου να κατανοήσει σε βάθος τις αντίστοιχες έννοιες και τεχνικές και να τις εφαρμόσει με επιτυχία στην επίλυση διαφόρων Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων.
Η ύλη του Α΄ τόμου αναπτύσσεται σε πέντε κεφάλαια.
- Στο πρώτο Κεφάλαιο γίνεται μία εισαγωγή στις βασικές έννοιες και τους ορισμούς των Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων π.χ. Νόμοι του Kiirchoff, Ηλεκτρική Ενέργεια και Ισχύς, Ισοδύναμα Κυκλώματα κ.λπ.
- Στο δεύτερο Κεφάλαιο αναπτύσσονται βασικές τεχνικές και θεωρήματα π.χ. η μέθοδος των Βρόγχων και των Κόμβων, η Αρχή της Επαλληλίας, τα Θεωρήματα Thevenin, Norton, Millman, Kennelly, κ.λπ.
- Στο τρίτο Κεφάλαιο που είναι βασικά μία εισαγωγή στη θεωρία των σημάτων, αναπτύσσονται οι γενικευμένες συναρτήσεις, των οποίων κύριος εκπρόσωπος είναι η συνάρτηση του Dirac, υπολογίζονται οι κρουστικές αποκρίσεις γραμμικών κυκλωμάτων, και τέλος γίνεται μία εισαγωγή στην εξαιρετικά χρήσιμη Αρμονική κατά FOURIER Ανάλυση, περιοδικών καθώς και μη περιοδικών σημάτων.
- Στο τέταρτο Κεφάλαιο αναπτύσσεται η θεωρία των Μεταβατικών Φαινομένων σε κυκλώματα R-L η R-C, ελεύθερα πηγών ή με πηγές ηλεκτρικής ενέργειας.
- Τέλος, στο πέμπτο Κεφάλαιο αναπτύσσεται η θεωρία των Μεταβατικών Φαινομένων σε κυκλώματα R-L-C, με ή άνευ πηγών.
Για την κατανόηση της ύλης, υπάρχει μεγάλος αριθμός λυμένων παραδειγμάτων, ενώ οι προς επίλυση ασκήσεις στο τέλος κάθε Κεφαλαίου συνοδεύονται από τις απα-ντήσεις τους, για να μπορεί ο αναγνώστης να ελέγξει την ορθότητα των λύσεών του.
Η ανάλυση Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων, σε Ημιτονοειδείς Διεγέρσεις (κυκλώματα Εναλλασσομένου Ρεύματος), σε Περιοδικές Διεγέρσεις καθώς και σε Διεγέρσεις σε Σήματα οποιασδήποτε μορφής π.χ. με τη βοήθεια του Μετασχηματισμού Laplace, θα αποτελέσει αντικείμενο ενός δεύτερου Τόμου στο εγγύς μέλλον.

24χ17 εκ., 438 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 621.381 5 (Ηλεκτρικά κυκλώματα)
ISBN: 978-960-7941-09-1
ISBN (10ψήφιο): 960-7941-09-8
Βάρος: 0.914 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.