Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εξισώσεις της μαθηματικής φυσικής
(Διαφορικές εξισώσεις με μερικές παραγώγους)

No Cover
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές Φυσικής, Μαθηματικών και Πολυτεχνικών Σχολών που διδάσκονται διαφορικές εξισώσεις δευτέρας τάξεως με μερικές παραγώγους. Απευθύνεται επίσης και σε επιστήμονες οι οποίοι ερευνούν σχετικά προβλήματα. Προς τον σκοπό αυτό η θεωρία συνοδεύεται από πλήθος ενδεικτικών λυμένων παραδειγμάτων.
Το βιβλίο αυτό βασίζεται στις διαλέξεις δύο πανεπιστημιακών δασκάλων οι οποίοι επί πολλά χρόνια διδάσκουν εφαρμοσμένα μαθηματικά και απευθύνεται αφ΄ ενός σε φοιτητές των τμημάτων Φυσικής, Μαθηματικών και Πολυτεχνικών Σχολών και αφ΄ ετέρου σε επιστήμονες των αντιστοίχων ειδικοτήτων.
Αρχικά διατυπώνονται οι εξισώσεις της Μαθηματικής Φυσικής που αφορούν σε διαφορικές εξισώσεις δευτέρας τάξεως με μερικές παραγώγους και εν συνεχεία γίνεται εκτενής μελέτη, ώστε να καλύπτεται ευρύ φάσμα εφαρμογών, των υπερβολικών, παραβολικών και ελλειπτικών εξισώσεων και επίλυση αυτών με την μέθοδο των χωριζομένων μεταβλητών με την εφαρμογή της ανάλυσης και των μετασχηματισμών Fourier. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο ο μελετητής έχει πλήρη εικόνα μαθηματική και φυσική της μεθοδολογίας. Κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από αντιπροσωπευτικά λυμένα παραδείγματα και από μεγάλο αριθμό αλύτων προβλημάτων, τα οποία αναφέρονται σε πρακτικές εφαρμογές.

24χ17 εκ., 242 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 512.2 (Εξισώσεις, Διαφορικές )
ISBN: 978-618-5012-01-4
ISBN (10ψήφιο): 618-5012-01-4
Βάρος: 0.06 κιλά
Εκδότης: Liberal Books
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
23.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Καραχάλιος έλαβε το πτυχίο Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον τίτλο του Master of Science στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο του Sussex και τον τίτλο του Διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Διετέλεσε Καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών όπου δίδαξε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Μηχανική και Μηχανική των Ρευστών.

Ο Βασίλειος Λουκόπουλος έλαβε το πτυχίο Φυσικής και τον τίτλο του Διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διδάσκει Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Μηχανική και Μηχανική των Ρευστών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.