Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ευρωπαϊκή επιτροπή και γραφειοκρατική αυτονομία
(Οι προστάτες της Ευρώπης)

Ευρωπαϊκή επιτροπή και γραφειοκρατική αυτονομία
"... παρά τη σκληρή κριτική της πολιτικής ελίτ καθώς και της κοινής γνώμης, οι γραφειοκράτες της ΕΕ καταφέρνουν να αποφεύγουν τον έλεγχο των τόσο πολλών πολιτικών τους αρχόντων και παραμένουν στο επίκεντρο του παιχνιδιού. Είναι οι "προστάτες", αλλά ποιος θα ελέγξει τους προστάτες; Πρόκειται για ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όσοι ενδιαφέρονται για τα θέματα της Ευρώπης. Θα αποτελέσει κλασικό έργο στη μελέτη της πολιτικής της γραφειοκρατίας."
Yves Meny, Emeritus President, European University Institute

"Αυτή η μελέτη της γραφειοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμβάλλει σημαντικά στη μελέ-τη τόσο της ΕΕ όσο και των δημόσιων γραφειοκρατιών. Από τους θεσμούς της ΕΕ, λιγότερα γνωρίζουμε για τη γραφειοκρατία σε σχέση με τους άλλους θεσμούς, και αυτή η μελέτη δείχνει πώς η γραφειοκρατία χρησιμοποιεί τους δικούς της πόρους για να προωθήσει την αυτονομία της.
B. Guy Peters, University of Pittsburgh

"Καμία μελέτη της γραφειοκρατίας της ΕΕ δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό το βιβλίο του Έλληνα και του Suleiman. Πρόκειται για μια αναγκαία ανάλυση της συνεκτικής κουλτούρας την οποία διαθέτουν οι ανώτεροι αξιωματούχοι της γραφειοκρατίας στις Βρυξέλλες σε μια ΕΕ που αποτελείται από ένα ολοένα και περισσότερο ανόμοιο σύνολο κρατών-μελών.
Bert A. Rockman, Purdue University

"Το βιβλίο των Έλληνα και Suleiman παρουσιάζει ένα ισχυρό επιχείρημα εναντίον αυτών που υποστηρίζουν ότι η Επιτροπή έχει χάσει τη δυναμική της... Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί από όλους όσους ενδιαφέρονται για τη λειτουργία της Επιτροπής."
Sabine Saurugger, Sciences Po Grenoble/Institut universitaire de France

"Αυτό το βιβλίο είναι μια μελέτη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διεξήχθη σύμφωνα με τις καλύτερες πρακτικές της εμπειρικής έρευνας. Οι συνεντεύξεις που διενήργησαν ο Έλληνας και ο Suleiman τούς επέτρεψαν να τεκμηριώσουν ότι πράγματι οι υπάλληλοι της ΕΕ μοιράζονται μια κουλτούρα που είναι υπέρ της συνέχισης της ολοκλήρωσης."
Harvey B. Feigenbaum, The George Washington University

296 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση), 302.35 (Γραφειοκρατία)
ISBN: 978-960-458-427-7
ISBN (10ψήφιο): 960-458-427-8
Βάρος: 0.55 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
19.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ezra Suleiman είναι καθηγητής της έδρας ΙΒΜ στις Διεθνείς Σπουδές Διεθνών Σπουδών και καθηγητής Πολιτικής, καθώς και ο ιδρυτής και πρώην διευθυντής του Program in European Politics and Society (Πρόγραμμα για την Ευρωπαϊκή Πολιτική και Κοινωνία), στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Έχει γράψει πολλά βιβλία για την ευρωπαϊκή πολιτική, που καλύπτουν τους τομείς της χάραξης πολιτικής, της συγκριτικής γραφειοκρατίας, των ελίτ και της πολιτικής ηγεσίας. Έχει επίσης γράψει άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες όπως, μεταξύ άλλων, στα Time Magazine, The Los Angeles Times, Le Figaro, Le Monde, Liberation, και The Wall Street Journal.

Ο Αντώνης Α. Έλληνας είναι επίκουρος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Princeton University Και πτυχίου (BA) από το Hamilton College. Εκτός από το "The Media and the Far Right in Western Europe" (Cambridge, 2010), έχει επίσης γράψει το "The European Commission and Bureaucratic Autonomy" (Cambridge, 2012, με τον Ezra Suleiman).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.