Κόρσακοφ
zoom in

Ο ήρωας, διακεκριμένος γιατρός, πάσχει από το σύνδρομο Κόρσακοφ, μια γενικευμένη διαταραχή της μνήμης, ένα από τα συμπτώματα της οποίας είναι η μυθοπλασία, δηλαδή η απόπειρα αντιστάθμισης των κενών της μνήμης, μέσω της επινόησης νέων, πειστικών αλλά ψευδών, αναμνήσεων. Εδώ στηρίζει τη δική του μυθοπλασία ο Φορορινό, δίνοντας στον ήρωά του την ευκαιρία να κατασκευάσει τη βιογραφία του. Μπορεί να είναι να πάντα... αλλά όχι ο εαυτός του.

Στέργια Κάββαλου

Στέργια Κάββαλου (Μεταφραστής)

Η Στέργια Κάββαλου γεννήθηκε τον Μάρτη του 1982 στην Αθήνα. Είναι πεζογράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μεταφράστρια. Με τη συλλογή διηγημάτων της "Αλτσχάιμερ trance" (εκδ.Τετράγωνο) ήταν υποψήφια στην κατηγορία ΄Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα΄ του λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω 2011. Συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών του Ε.ΚΕ.ΒΙ. μετά από πρόταση του ίδιου περιοδικού. Το 2012 έλαβε υποτροφία ενθάρρυνσης από το CNL (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας) για το επόμενο βιβλίο της με τίτλο "Αντίστροφα-Love will tear us apart". Με την ποιητική συλλογή της "Πλαστική άνοιξη" ήταν υποψήφια για το "Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη 2014" Αρθογραφεί στον ηλεκτρονικό Τύπο. Είναι απόφοιτος του cultural management μεταπτυχιακού της Παντείου.


Eric Fottorino

Eric Fottorino (Συγγραφέας)

Ο Eρίκ Φοτορινό γεννήθηκε το 1960 στη Νίκαια της Γαλλίας. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες. Είναι διευθυντής της εφημερίδας "Le Monde" και έχει εκδόσει πέντε μυθιστορήματα. Στα ελληνικά έχoυν εκδοθεί τα βιβλία του "Παιδιά σε τιμή ευκαιρίας" (Σύγχρονοι Ορίζοντες), "Έρωτας και μοναξιά" (Σύγχρονοι Ορίζοντες -βραβείο Europe 1, 2000) και "Κινηματογραφικά φιλιά" (Πόλις). Συμμετείχε στην ομάδα Γάλλων συγγραφέων που επισκέφθηκαν τη χώρα μας, στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το 2008.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
464
Βάρος:
0.697 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση