Ακροατές σύζυγοι
zoom in
14.33€ -24% 10.89€

Ο Παύλος, ένας σύγχρονος έλληνας τραπεζίτης, μας μεταφέρει, με όχημα τον χρόνο και πυξίδα τις φιλοσοφικές και ιδεολογικές αναζητήσεις του, από τη σημερινή Ελλάδα της οικονομικής κρίσης στα κέντρα της επιχειρηματικής του δραστηριότητας: Αίγυπτο, Βαλκάνια, Παρίσι, Λονδίνο, Αμερική. Αναδεύοντας μνήμες και γεγονότα του σήμερα, αφηγείται και αναλύει τη συζυγική του σχέση που δοκιμάζεται από την ανομοιογένεια των προτεραιοτήτων και των επιθυμιών του ζευγαριού. Για να την αντιμετωπίσουν, οι δυο σύζυγοι επιλέγουν να βγουν από το πάθος των μικρογεγονότων και να μπουν στο πάθος των ιδεών, όπου τα προβλήματα γίνονται αφορμές για διάλογο· οι εξωσυζυγικές περιπέτειες του Παύλου οδηγούν στη διαπίστωση ότι ζει πολύ πιο αληθινά μέσα στο πλαίσιο του γάμου· η δε ομοερωτική αναζήτηση της Νεφέλης οδηγεί στην ασφάλεια της ετερότητας του συζύγου της.

Ιστορίες και στοχασμοί δεμένοι σ` ένα μυθιστόρημα που προβάλλει το ερώτημα αν ο σύγχρονος άνθρωπος εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα ενός ισορροπημένου βίου.

Τριαντάφυλλος Ε. Λυσιμάχου

Τριαντάφυλλος Ε. Λυσιμάχου (Συγγραφέας)

Ο Τριαντάφυλλος Ε. Λυσιμάχου είναι ανώτατο στέλεχος Τραπεζικού Ομίλου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Πολυεθνικών και Ελληνικών Χρηματοοικονομικών και Ασφαλιστικών Οργανισμών. Σπούδασε Μαθηματικά, Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα στην Αθήνα, το Παρίσι και το Λονδίνο. Έχει εργαστεί σαν Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Επί σειρά ετών παρακολούθησε τα σεμινάρια του Κέντρου Δημιουργικής Γραφής της Χριστιάνας Λαμπρινίδη. Το βιβλίο "Ακροατές σύζυγοι" είναι το πρώτο του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
328
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.358 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση