Φανταστικές ιστορίες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Φανταστικές ιστορίες

Ruben Dario

12.78€ -10% 11.50€

Ο ΡΟΥΜΠΕΝ ΝΤΑΡΙΟ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ στη χώρα μας, θεωρείται ως ένας από τους σπουδαιότερους, αν όχι ο σπουδαιότερος, ποιητές της Λατινικής Αμερικής. Είναι ο πατέρας του ισπανικού μοντερνισμού, αυτός που αναμόρφωσε την ισπανική γλώσσα και την γέμισε με ελληνικές λέξεις και που μέσα από το έργο του επηρέασε καθοριστικά τη λατινοαμερικανική λογοτεχνία και συνέβαλε τα μέγιστα στο να πάρει τη μορφή με την οποία την ξέρουμε σήμερα.
Τα δέκα διηγήματά του και το δοκίμιό του για τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε που βρίσκονται στο βιβλίο αυτό, αποτελούν ένα αδιάσπαστο σύνολο και αποκαλύπτουν τον ονειρικό και αποκρυφιστικό κόσμο της λογοτεχνίας του, τον τόσο πολύ κοινό με τον κόσμο του Πόε.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αγγελική Βασιλάκου (Μεταφραστής)


Βασίλης Λαλιώτης

Βασίλης Λαλιώτης (Μεταφραστής)

Ο Βασίλης Λαλιώτης γεννήθηκε το 1959 στην Αμαλιάδα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και ισπανικά στη Σαλαμάνκα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους και λογοτεχνικά περιοδικά. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έργα του: "Η μαθητεία της πλοκής", 1985, "Το τραγούδι της επιστροφής", 1989, "Η ζωοφόρος", 1994, "Το ένδοξο πένθος", 1997, "Η μνηστή της Κορίνθου", 2008, "Μάσενκα", 2012, "Θαλάσσια μπάνια", 2014, "Σωρείτες ακηδίας", 2016. Έχει μεταφράσει έργα των Φ. Γκ. Λόρκα ("Ποιητής στη Νέα Υόρκη", "Ταξίδι στη Σελήνη", "Ντιβάν ντελ Ταμαρίτ", "Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσεθ Μεχίας", "Romancero Gitano", "Ποιήματα σε πρόζα"), Πάμπλο Νερούδα ("Είκοσι ερωτικά ποιήματα κι ένα τραγούδι απελπισμένο", "Farewell", "Το βιβλίο των ερωτήσεων"), Χούλιο Κορτάσαρ ("Η σύνθλιψη των σταγόνων"), Ραμόν Γκόμεθ ντε λα Σέρνα ("Γκρεγκερίας"), Μιγκέλ Ερνάντεθ ("Μαύρα μάτια, μαύρα"), Αντόνιο Πόρτσια ("Φωνές"), κ.ά.

Ruben Dario (Συγγραφέας)

Νικαραγουανός ποιητής, που το πραγματικό του όνομα ήταν Φελίξ Ρουμπέν Γκαρσία Σαρμιέντο (1867-1916). Υπήρξε θεμελιωτής του λογοτεχνικού κινήματος του ισπανο-αμερικανικού μοντερνισμού, στα τέλη του 19ου αιώνα, το οποίο άσκησε τεράστια και διαρκή επιδραση στους μεταγενέστερους συγγραφείς της ισπανικής και ισπανόφωνης λογοτεχνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
207
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.211 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση