Η πρώτη νύχτα και άλλα διηγήματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η πρώτη νύχτα και άλλα διηγήματα

Luigi Pirandello

  • Προσωρινά μη διαθέσιμο

    Καλέστε μας για πληροφορίες

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Έθνος

O Λουίτζι Πιραντέλλο είναι ο σημαντικότερος Ιταλός θεατρικός συγγραφέας με σπουδαίες όμως καταθέσεις στο μικρό αφήγημα και το διήγημα, όπως φαίνεται στο βιβλίο "Η πρώτη νύχτα και άλλα διηγήματα". Με την οικονομική καταστροφή του πατέρα του (το 1903) να τον αναγκάζει σε πάσης φύσεως απασχόληση και με το νου του συνεχώς να περιέρχεται την παραδοξότητα του ανθρώπινου, την απελπιστική απεραντοσύνη του ειρωνικού και την εξίσου απελπιστική στενότητα των "επικοινωνιακών τύπων", ο Πιραντέλλο καταστρατήγησε πάσαν ομαλότητα θεάτρου και καθόρισε την ιστορία του δράματος αλλά και του πεζού λόγου. Τα διηγήματα αυτού του βιβλίου είναι η απόδειξη. Περιλαμβάνονται τα διηγήματα: "Η πρώτη νύχτα", "Η νυχτερίδα", "Εάν", "Το καθήκον του γιατρού" και βιογραφία του Λουίτζι Πιραντέλλο.
Luigi Pirandello

Luigi Pirandello (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στο Ακριτζέντε της Σικελίας (1867-1936), τον αρχαίο Ακράγαντα. Ο ίδιος ο συγγραφέας έλεγε πως ήταν ελληνικής καταγωγής και πως το επίθετό του είναι παραφθορά του ελληνικού Πυράγγελος. Σπούδασε φιλολογία στο Παρίσι και στη Βόννη και δίδαξε ως καθηγητής της ιταλικής φιλολογίας στο ανώτατο ινστιτούτο της ιταλικής πρωτεύουσας. Στη Ρώμη ο Πιραντέλο συνεργάστηκε με πολλά λογοτεχνικά περιοδικά. δημοσιεύοντας ποιήματα και πεζογραφήματά του. Έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό με το μυθιστόρημά του "Ο μακαρίτης Ματθαίος Πασκάλ". Εκείνο όμως που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό ήταν το θεατρικό του έργο. Το πρώτο μέρος του συνολικού θεατρικού του έργου ο Πιραντέλο το έγραψε σε μια ιδιαίτερα οδυνηρή εποχή γι΄ αυτόν, εξαιτίας του θανάτου της μητέρας του και της διανοητικής αρρώστιας της συζύγου του. Από τα πολλά έργα του Πιραντέλο αναφέρουμε τα : "¨Οταν ήμουν τρελός", "Όπως με θέλεις", "Να ντύσουμε τους γυμνούς", "Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Γλυκοφρύδη

Κατερίνα Γλυκοφρύδη (Μεταφραστής)

Η Κατερίνα Γλυκοφρύδη γεννήθηκε στην Αθήνα σπούδασε εδώ και στην Ιταλία, δίδαξε Ιταλικά σε ιδιωτικά φροντιστήρια επί είκοσι χρόνια. Τώρα γράφει και μεταφράζει ιταλική ποίηση και πεζογραφία.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
121
Διαστάσεις:
20χ14
Βάρος:
0.097 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση