Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συμπεριφορά καταναλωτή

Συμπεριφορά καταναλωτή
"Καλώς ήλθατε στον συναρπαστικό κόσμο των καταναλωτών. Σε αυτό το βιβλίο θα εξερευνήσετε την ανθρώπινη συμπεριφορά και πώς όλοι εμείς ως καταναλωτές κάνουμε επιλογές προϊόντων που συνθέτουν το μωσαϊκό της ζωής μας. (...)"
Καθηγητής Μιχάλης Τσίρος,
Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ, Πανεπιστήμιο Μαϊάμι, ΗΠΑ

Ο Εκδοτικός Οίκος Rosili παρουσιάζει τη δεύτερη, πλήρως ανανεωμένη και επικαιροποιημένη, έκδοση του βιβλίου "Συμπεριφορά καταναλωτή" των συγγραφέων Γ. Μπάλτα και Π. Παπασταθοπούλου.

Η "Συμπεριφορά καταναλωτή" αποτελεί μία έγκυρη και ολοκληρωμένη θεώρηση των θεμάτων της καταναλωτικής συμπεριφοράς, που συμβάλλει αποφασιστικά στην κατανόηση της συμπεριφοράς του καταναλωτή. Βασισμένη στη διεθνή βιβλιογραφία και την επιστημονική έρευνα, αντλεί στοιχεία από το μάρκετινγκ, την ψυχολογία και την οικονομική επιστήμη φωτίζοντας, έτσι, αυτή τη σύνθετη κι ενδιαφέρουσα πλευρά της συμπεριφοράς του ατόμου ως οικονομικού παράγοντα που αξιολογεί, επιλέγει, αγοράζει και διαχειρίζεται προϊόντα και υπηρεσίες για ιδία χρήση.

Η επιλογή της ύλης αποσκοπεί:
- στην άρτια πραγμάτευση του θέματος
- στην κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών των αναγνωστών που σπουδάζουν ή ασχολούνται επαγγελματικά με το μάρκετινγκ και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Οι συγγραφείς έχουν υιοθετήσει μια εφαρμοσμένη θεώρηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς και τη διασύνδεσή της με την λήψη αποφάσεων, ενώ η πρακτική εφαρμογή της θεωρίας της καταναλωτικής συμπεριφοράς αναλύεται με τη χρήση παραδειγμάτων από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική πραγματικότητα. Άξιο αναφοράς είναι το κεφάλαιο που αφιερώνεται στην εξελικτική ψυχολογία, το οποίο είναι το πρώτο και το μοναδικό στην ελληνική βιβλιογραφία της συμπεριφοράς καταναλωτή.

Αναλυτικότερα, τα θέματα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι τα εξής:
- Οι θεμελιώδεις αρχές και έννοιες της συμπεριφοράς καταναλωτή.
- Αντίληψη, μάθηση και στάσεις του καταναλωτή.
- Παράγοντες επιρροής της καταναλωτικής συμπεριφοράς
- Προσωπικότητα, αξίες, αυτό-εικόνα και τρόπος ζωής.
- Η διαδικασία λήψεως αγοραστικών αποφάσεων.
- Θεωρία και μέθοδοι κατάτμησης της αγοράς.
- Ανάλυση διακριτών επιλογών στην καταναλωτική συμπεριφορά.
- Η συμπεριφορά του καταναλωτή μετά την αγορά του προϊόντος.
- Η συμπεριφορά του καταναλωτή έναντι της καινοτομίας.
- Η προστασία καταναλωτή.
- Η συμπεριφορά του καταναλωτή στο εμπόριο.
- Εξελικτική ψυχολογία και συμπεριφορά καταναλωτή.

29χ21 εκ., 392 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658.8 (Μάρκετινγκ), 339.47 (Καταναλωτές)
ISBN: 978-960-7745-30-9
ISBN (10ψήφιο): 960-7745-30-2
Βάρος: 1.496 κιλά
Εκδότης: Rosili
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
46.11
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Μπάλτας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στο μάρκετινγκ από το University of Warwick της Μεγάλης Βρετανίας. Διετέλεσε λέκτωρ στο Warwick Business School. Διδάσκει επίσης στο MSc in Economic and Management Sciences του Mediterranean Agronomic Institute of Chania και είναι σύμβουλος-καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται στην αναλυτική προσέγγιση του μάρκετινγκ και περιλαμβάνουν προχωρημένες μεθόδους έρευνας αγοράς, μάρκετινγκ εμπορικών επιχειρήσεων, μοντέλα επιστημονικού μάρκετινγκ, μοντέλα για δεδομένα ραβδωτού κώδικα, και εφηρμοσμένη ανάλυση ζήτησης. Έχει δημοσιεύσει εκτενέστατα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το Decision Sciences, Journal of Advertising Research, Journal of Business Research, European Journal of Marketing, Industrial Marketing Management, Journal of the Market Research Society, Applied Economics, Journal of the Operational Research Society, International Journal of Retail and Distribution Management, Marketing Intelligence and Planning, Europen Journal of Operational Research, Journal of Brand Management, και το Journal of Product and Brand Management. Πλήθος εργασιών του έχει δημοσιευθεί σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με σύστημα κριτών, όπως τα European Marketing Academy Conference και Academy of Marketing Conference. Οι δημοσιεύσεις του αναφέρονται σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ πολλών άλλων, τα Journal of Retailing, Journal of Marketing, Mathematical Social Sciences, Journal of the Operational Research Society, και Applied Economics. Διακρίθηκε με βραβεία καλύτερου άρθρου και διετέλεσε κριτής επιστημονικών μελετών που υποβάλλονται προς δημοσίευση στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά International Journal of Research in Marketing, Decision Sciences, Journal of the Operational Research Society, European Journal of Marketing, European Journal of Operational Research, και στην European Marketing Academy. Οι έρευνές του έχουν υποστηριχθεί από το ΙΚΥ, το Warwick Business School Research Bureau, το Κέντρο Έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και το Marketing Science Institute, USA. Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και της European Marketing Academy.

Η Πολίνα Παπασταθοπούλου είναι λέκτορας μάρκετινγκ και επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στο μάρκετινγκ από το ίδιο πανεπιστήμιο. Η Δρ. Παπασταθοπούλου είναι υπεύθυνη της ερευνητικής μονάδας Δημοσκοπήσεων και Συμπεριφοράς Καταναλωτή του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και της European Marketing Academy.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.