Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δημόσια οικονομική και δημόσια πολιτική
(Αρμοδιότητες και περιορισμοί του κρατικού παρεμβατισμού)
Συγγραφέας:   Arye L. Hillman


Offer
Σκοπός του "Δημόσια οικονομική και δημόσια πολιτική" είναι να παρουσιάσει με κατανοητό τρόπο την επιλογή μεταξύ της αποκλειστικής στήριξης στις αποφάσεις της αγοράς και της αξιοποίησης της δημόσιας χρηματοδότησης και της δημόσιας πολιτικής από τις κυβερνήσεις προκειμένου να βελτιώσουν τα αποτελέσματα της αγοράς.

Το βιβλίο επικεντρώνεται στην επίτευξη των κοινωνικών στόχων της αποδοτικότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης είτε μέσω των αγορών είτε μέσω της δημόσιας χρηματοδότησης και της δημόσιας πολιτικής των κυβερνήσεων.

Στις σελίδες του τόμου εισάγονται έννοιες δημόσιας επιλογής και πολιτικής οικονομίας, αναπτύσσονται τα πολιτικά και γραφειοκρατικά προβλήματα εντολέα-εντολοδόχου που συνιστούν αιτία περιορισμού της κρατικής παρέμβασης, τίθενται ερωτήματα σχετικά με θεσμούς και συστήματα διακυβέρνησης, διερευνώνται τα δημόσια αγαθά, η φορολογία και η ομολογιακή χρηματοδότηση των δημόσιων δαπανών, εξετάζονται οι διορθώσεις της αγοράς (εξωτερικότητες και πατερναλιστικές δημόσιες πολιτικές), η ψηφοφορία, τα προνοιακά δικαιώματα και η επιλογή της δομής της φορολογίας και της φορολογικής βάσης. Τέλος συνοψίζονται τα στοιχεία και οι αιτίες της διεύρυνσης του δημόσιου τομέα και εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο η εμπιστοσύνη ή το κοινωνικό κεφάλαιο επηρεάζουν την ανάγκη για κρατική παρέμβαση.

Στην ανάλυση έχουν ενσωματωθεί έννοιες συμπεριφορικής οικονομίας και πειραματικά αποτελέσματα ενώ στο τέλος του βιβλίου παρατίθενται ερωτήματα που υποκινούν τη συζήτηση για τη θεματολογία κάθε ενότητας. Στο τέλος δε κάθε κεφαλαίου υπάρχει εκτεταμένος βιβλιογραφικός οδηγός για περαιτέρω διερεύνηση και πιο εξειδικευμένη ανάλυση ζητημάτων που θίγονται στις σελίδες του τόμου.

28χ21 εκ., 907 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 350 (Δημόσια διοίκηση), 336 (Δημόσια οικονομική)
Άλλα πρόσωπα: Θεόδωρος Κ. Πελαγίδης (Επιμελητής) , Ρίτα Κολαΐτη (Μεταφραστής) , Γεώργιος Ε. Χορταρέας (Επιμελητής) , Γιώργος Οικονομίδης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-2603-4
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2603-2
Βάρος: 2.146 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
95.85
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

61.34
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Arye L. Hillman είναι καθηγητής Οικονομικής Επιστήμης στην έδρα William Gittes στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan του Ισραήλ. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Αυστραλίας και έχει τιμηθεί, από κοινού με τον Heinrich W. Ursprung, με το βραβείο Max Planck στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες το 1994.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.