Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κυματική, κβαντομηχανική και στατιστική φυσική
(Παραδείγματα και προβλήματα)

Offer
Την πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου (1980) και μια διορθωμένη ανατύπωση (1989) έχουν αξιοποιήσει πολλές γενιές σπουδαστών, ιδιαίτερα του Ε.Μ.Πολυτεχνείου.

Η νέα αυτή έκδοση είναι κατά πολύ βελτιωμένη και επαυξημένη με 86% περισσότερα αναλυτικά λυμένα Παραδείγματα και μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για τους σπουδαστές Πανεπιστημιακών Τμημάτων ή Σχολών Θετικών Επιστημών ή Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών ή της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Τα λυμένα 328 Παραδείγματα αντιστοιχούν στο επίπεδο της Εισαγωγής στα μαθήματα της Κυματικής, της Κβαντομηχανικής και της Στατιστικής Φυσικής (με τα πιο απαιτητικά να υποδεικνύονται με έναν αστερίσκο) και έχουν οργανωθεί σε θεματικές ενότητες που ακολουθούν τη θεματική σειρά διδασκαλίας των μαθημάτων αυτών.

Η νέα θεματική ενότητα "Τελεστές και εφαρμογές τους" περιλαμβάνει πολλές εφαρμογές των τελεστών της Κβαντομηχανικής και ορισμένες χρησιμοποιούν τελεστές δημιουργίας και καταστροφής.

Όπως και στην πρώτη έκδοση, πολλά από τα λυμένα Παραδείγματα έχουν διδαχθεί στα αντίστοιχα μαθήματα, ή ήταν θέματα εξετάσεων ή προβλήματα για λύση στο σπίτι, που διδάχθηκαν στη συνέχεια στις φροντιστηριακές ασκήσεις των αντίστοιχων μαθημάτων από τους συγγραφείς των δύο εκδόσεων.

Στο τέλος των λυμένων Παραδειγμάτων κάθε μαθήματος υπάρχει και σημαντικός αριθμός Προβλημάτων για λύση. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με εκτενές Παράρτημα που περιλαμβάνει μαθηματικές σχέσεις, αποτελέσματα ολοκληρωμάτων, πίνακα φυσικών σταθερών και τυπολόγιο - εννοιολόγιο για υπενθύμιση των σχέσεων, των νόμων και κάποιων ορισμών.


Σημείωση: Επανέκδοση: 1980, ανατύπωση 1989.

28χ21 εκ., 476 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 530.12 (Κβαντική φυσική)
ISBN: 978-960-02-2889-2
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2889-2
Βάρος: 1.176 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
37.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Θόδωρος Αλεξόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Ε.Μ.Π.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.