Η τέχνη του Χόμπιτ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η τέχνη του Χόμπιτ

Από τον Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν

G. Wayne Hammond

Christina Scull

29.75€ -10% 26.78€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606868658

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Φανταστικός Κόσμος

Όταν ο Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν έγραψε το Χόμπιτ, ήταν ήδη ένας αξιόλογος ερασιτέχνης ζωγράφος, που σχεδίαζε εικονογραφήσεις για το βιβλίο του όσο ακόμα ήταν σε χειρόγραφη μορφή. Όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά το Χόμπιτ, περιείχε δέκα ασπρόμαυρες εικόνες, δύο χάρτες και σχέδια για το εξώφυλλο και το περικάλυμμα, φιλοτεχνημένα από τον ίδιο τον συγγραφέα. Αργότερα, ο Τόλκιν ζωγράφισε ακόμα πέντε σκηνές για έγχρωμες τυπογραφικές πλάκες, οι οποίες συγκαταλέγονται στα καλύτερα έργα του.
Οι εικονογραφήσεις του για το Χόμπιτ προσέθεσαν μια διαφορετική διάσταση σε αυτό το αξιόλογο βιβλίο κι επηρέασαν επί μακρόν το πώς φαντάζονταν οι αναγνώστες του Μπίλμπο Μπάγκινς και τον κόσμο του.
Για τον εορτασμό της 75ης επετείου της έκδοσης του Χόμπιτ, συλλέξαμε στον τόμο Η Τέχνη του Χόμπιτ από τον Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν το σύνολο του εικονογραφικού έργου που δημιούργησε ο συγγραφέας για την ιστορία του. Στον τόμο περιλαμβάνονται σχετικές εικόνες, πάνω από 100 σκίτσα, σχέδια, ζωγραφιές, χάρτες και διαγράμματα, προκαταρκτικές και εναλλακτικές εκδοχές, δοκιμαστικά σχέδια, καθώς και ολοκληρωμένες εικονογραφήσεις. Κάποιες από αυτές τις εικόνες δημοσιεύονται για πρώτη φορά, ενώ άλλες παρουσιάζονται για πρώτη φορά έγχρωμες. Χάρη στις νέες ψηφιακές σαρώσεις από τη Μποντλιανή Βιβλιοθήκη της Οξφόρδης και το Πανεπιστήμιο Marquette του Ουισκόνσιν, οι εικόνες του Τόλκιν για το Χόμπιτ εμφανίζονται πιο ζωντανές από ποτέ.
Τον τόμο Η Τέχνη του Χόμπιτ από τον Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν έγραψαν κι επιμελήθηκαν οι Wayne G. Hammong και Christina Skull, δύο από τους κορυφαίους ειδικούς πάνω στον Τόλκιν και συγγραφείς των διακεκριμένων έργων J.J.R. Tolkien: Artist and Illustrator, The Lord of the Rings: A Reader`s Companion και The J.J.R. Tolkien Companion and Guide.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αργυρώ Ζαχαρίου (Μεταφραστής)


G. Wayne Hammond (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Christina Scull (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

G. Wayne Hammond (Επιμέλεια)


Christina Scull (Επιμέλεια)


John Ronald Reuel Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien (Εικονογράφος)

Ο John Ronald Reuel Tolkien, Άγγλος φιλόλογος και συγγραφέας, γεννήθηκε στο Bloemfontein της Νότιας Αφρικής στις 3 Ιανουαρίου 1892 και πέθανε στην Αγγλία στις 2 Σεπτεμβρίου 1973. Το 1916 παντρεύτηκε την Edith Bratt, με την οποία απέκτησε τρεις γιους και μία κόρη. Ο Tolkien ήταν φιλόλογος και ανάμεσα στις ακαδημαϊκές θέσεις του συμπεριλαμβάνονται αυτές του Έκτακτου Καθηγητή της Αγγλικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Leeds, του Καθηγητή Αγγλοσαξονικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του Καθηγητή της Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το συγγραφικό έργο του ξεκινά ήδη το 1911, όμως το πρώτο του σημαντικό έργο για τη μυθολογία της Μέσης Γης, "The Hobbit, or, there and back again", ολοκληρώνεται το 1936 και δημοσιεύεται το 1937. Τα επόμενα χρόνια βλέπει τα έργα του να εκδίδονται σε διάφορες γλώσσες και να λαμβάνουν πολλές τιμητικές διακρίσεις. Πεθαίνει το Σεπτέμβριο του 1973. Αν και δούλευε το "Silmarillion" ( το σπουδαιότερο έργο του, κατά τον ίδιο) επί 18 χρόνια δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει. Σήμερα, με περισσότερους από πενήντα εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και με τις αλλεπάλληλες επανεκδόσεις των έργων του "The Hobbit", "The lord of the rings" και "Silmarillion" σε 17 γλώσσες, ο J. R. R. Tolkien θεωρείται ο αναμφισβήτητος γενάρχης της λογοτεχνίας του φανταστικού.


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Απροσδιόριστο δέσιμο
Σελίδες:
146
Διαστάσεις:
26x26
Βάρος:
0.7 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση