Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αφιέρωμα στη μητέρα του κωφού και βαρήκοου παιδιού
Συγγραφέας:   Ελευθέριος Γκίκας


Αφιέρωμα στη μητέρα του κωφού και βαρήκοου παιδιού
Το αφιέρωμα αυτό στη μητέρα του κωφού και βαρήκοου παιδιού είναι ένα ανεκπλήρωτο χρέος. Χρέος το οποίο γεννήθηκε στην ψυχή μου από την πολύχρονη συνεργασία μου με αυτήν, όπου αφουγκράστηκα τους κραδασμούς της καρδιάς της, τις κραυγές αγωνίας της για τη ζωή και την τύχη του παιδιού της.

Όσα καταγράφονται σ΄ αυτό το αφιέρωμα έχουν στόχο, εκτός του να εκφράσουν τα βαθιά μου συναισθήματα προς αυτήν: Το θαυμασμό μου και την εκτίμηση μου για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, να αποκαλύψουν το ψυχικό της μεγαλείο και να λειτουργήσουν ως διδαχή στις νέες μητέρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Εύχομαι το αφιέρωμα αυτό να γίνει μια ακόμη αφορμή για να εκτιμηθεί η προσφορά της που σε πολλές περιπτώσεις υποκαθιστά την κοινωνία και την πολιτεία, ώστε να αντιμετωπίζεται από όλους με μεγαλύτερη κατανόηση, σε ό,τι αφορά στις απαιτήσεις της για το κάτι καλύτερο του παιδιού της και να μην ρίχνεται αυτό στο σύγχρονο καιάδα του κοινωνικού ρατσισμού, και της περιθωριοποίησης "ως παιδί ενός κατώτερου Θεού".

21χ14 εκ., 77 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 155.646 3 (Μητέρες), 614.599 8 (Αυτί - Ασθένειες), 305.908 (Άτομα με ειδικές ανάγκες)
ISBN: 978-960-694-161-0
ISBN (10ψήφιο): 960-694-161-2
Βάρος: 0.158 κιλά
Εκδότης: Δρόμων
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
7.46
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.64
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γκίκας, Ελευθέριος
Ο Ελευθέριος Γκίκας γεννήθηκε στα Πίσια Λουτρακίου Κορινθίας το 1939. Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στα σχολεία Λουτρακίου και Κορίνθου. Είναι αριστούχος πτυχιούχος του Κλασικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Φοίτησε επίσης για ένα χρόνο στη Θεολογική Σχολή και για τρία χρόνια στη Νομική Σχολή Π.Α. Μετεκπαιδεύτηκε επί διετία στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαίδευσης και περάτωσε τη μεταπτυχιακή του σπουδή με Άριστα. Υπηρέτησε σε δημόσια σχολεία κι επί είκοσι χρόνια ως διευθυντής στο Ειδικό Σχολείο Κωφών-Βαρυκόων Αργυρούπολης. Έκανε επίσης πολλές δοκιμαστικές διδασκαλίες στα πρότυπα σχολεία Βαρβάκειο και Πειραματικό του Π. Α. Έργα: "Διδασκαλία των Νέων Ποιητικών Κειμένων του Γυμνασίου", "Προβλήματα και προβληματισμοί των κωφών και βαρηκόων μαθητών", "Αγωγή και εκπαίδευση των κωφών και βαρηκόων παιδιών", "Αφιέρωμα στη Μητέρα του κωφού και βαρήκοου παιδιού". Έκανε επίσης αρκετές εισηγήσεις στο Φιλοσοφικό Καφενείο κατά τα Αθηναϊκά Βραδινά Φιλοσοφικών Συζητήσεων-Αναζητήσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.