Parker: Ανάφλεξη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Parker: Ανάφλεξη

Μυθιστόρημα

Donald Westlake

17.50€ -27% 12.78€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605040659

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Νεφέλη

Στην "Ανάφλεξη" (Flashfire) ο Πάρκερ συναναστρέφεται με τους πάμπλουτους πολίτες του Γουέστ Παλμ Μπητς, παριστάνοντας έναν Τεξανό πετρελαιοπαραγωγό που ψάχνει να αγοράσει σπίτι. Όμως το πραγματικό αντικείμενο του πόθου του είναι μια συλλογή κοσμημάτων αξίας δώδεκα εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα προσπαθήσει να κλέψει κάτω απ΄ τη μύτη πλούσιων και κοσμικών, πληρωμένων δολοφόνων και τριών ληστών με νοσηρή έφεξη στις εκρήξεις. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, ο Πάρκερ βρίσκεται πυροβολημένος και παγιδευμένος, αναγκασμένος να βασιστεί στη βοήθεια μιας απλής και άσχετης γυναίκας προκειμένου να επιβιώσει. "Κάθε βιβλίο του αποτελεί λόγο ευτυχίας". (Stephen King) "Ο Ρίτσαρντ Σταρκ είναι ο πρίγκιπας του νουάρ". (Martin Cruz-Smith) "Αστυνομική λογοτεχνία σκληρή και λαμπερή σαν διαμάντι". ("Booklist") "Οι ιστορίες του Πάρκερ διαβάζονται με την ταχύτητα του pulp, ταυτόχρονα όμως είναι διαποτισμένες με τέτοια εξυπνάδα και οξυδέρκεια που θυμίζουν ακόμη και Ναμπόκοφ". (Richard Rayner, "Los Angeles Times") Το όνομα Ρίτσαρντ Σταρκ (Richard Stark) είναι ένα από τα πολλά ψευδώνυμα του πολυγραφότατου συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Ντόναλντ Ε. Γουέστλεηκ (Donald E. Westlake, 1933-2008). Το 1993, η Αμερικανική Ένωση Συγγραφέων Μυστηρίου του απένειμε την ύψιστη διάκριση χρίζοντάς τον Grand Master.

Αρετή Μπουκάλα (Επιμέλεια)


Βασίλης Αμανατίδης

Βασίλης Αμανατίδης (Μεταφραστής)

Ο Βασίλης Αμανατίδης γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1970. Μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ιστορία και αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακό και εκπονεί το διδακτορικό του στην ιστορία της τέχνης. Δίδαξε ιστορία της τέχνης στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε., εργάζεται ως επιμελητής στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και συνεργάζεται ως μεταφραστής με εκδοτικούς οίκους. Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1991, δημοσιεύοντας ποίηση στο περιοδικό "Εντευκτήριο". Στο ίδιο περιοδικό έχει δημοσιεύσει ποίηση, διηγήματα, θεατρικούς μονολόγους, μικρά δοκίμια και κριτική, σχόλια για τις εικαστικές τέχνες και τη λογοτεχνία, καθώς και μεταφράσεις. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί και στα περιοδικά "Ποίηση", "Η Λέξη", "Οδός Πανός", "Να Ένα Μήλο", "Μπιλιέτο", "Μανδραγόρας", "Το Δέντρο", "Ο Παρατηρητής", "Hellenic Quarterly", "Δέλεαρ", "Αντί", καθώς και στις εφημερίδες "Αυγή" και "Καθημερινή". Μετέφρασε από τα αγγλικά την ποιητική συλλογή του Γιάννη Γκούμα "Λίγο πριν τα μεσάνυχτα" (Μπιλιέτο, 2003) καθώς και τα βιβλία: "Σαγκάλ" της Μονικα Μπομ Ντούχεν και "Το κορίτσι με το τατουάζ" της Τζόις Κάρολ Όουτς (μυθιστόρημα) για τις εκδόσεις Καστανιώτη. Έχει εκδώσει πέντε βιβλία με ποιήματα: "Υπνωτήριο & εννιά νυχτικές παραβολές" (Εκδόσεις Εντευκτηρίου, 1999), "Σπίτι από πάγο όλο" (Κέδρος, 2001), "Τριαντατρία" (Γαβριηλίδης, 2003), "Καλοκαίρι στο σπίτι + έξι αποδείξεις ικανοτήτων" (Το Οκτασέλιδο του Μπιλιέτου, τ. 43-44, 2004), "4-D: ποιήματα τεσσάρων διαστάσεων" (Γαβριηλίδης, 2006). Το 2005 κυκλοφόρησε τη συλλογή διηγημάτων "Μη με φας" και το 2007 το "Ο σκύλος της Χάρυβδης". Ποιήματά του μεταφράστηκαν στα αγγλικά, στα σουηδικά και στα σερβικά, έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές, ιταλικές και βαλκανικές ανθολογίες, και έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά περιοδικά της Αγγλίας, της Αμερικής, του Καναδά, της Σουηδίας, και της Ιταλίας. Το θεατρικό του έργο "Ο νιπτήρας" παρουσιάστηκε το 2007 στη Θεσσαλονίκη.

Donald Westlake

Donald Westlake (Συγγραφέας)

O Ντόναλντ Ουέστλεηκ (1933-2008) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης. Υπήρξε από τους πιο παραγωγικούς συγγραφείς της γενιάς του, έχοντας εκδώσει περισσότερα από εκατό βιβλία, λογοτεχνικά και μη. Παρότι τα περισσότερα έργα του κατατάσσονται θεματικά στο νουάρ μυθιστόρημα, ο ίδιος καινοτόμησε εισάγοντας κωμικά στοιχεία, φλερτάροντας ενίοτε και με την επιστημονική φαντασία. Ο Ουέστλεηκ χρησιμοποίησε επίσης μια σειρά από ψευδώνυμα στην καριέρα του (με πιο διαδεδομένα τα Richard Stark, Alan Marsh και Alan Marshall). Τιμήθηκε τρεις φορές με το βραβείο Έντγκαρ, σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Πολλά από τα βιβλία του μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο, ενώ ο ίδιος εργάστηκε επίσης ως σεναριογράφος. Πέθανε καθ΄ οδόν προς το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς του 2009 στο Μεξικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
340
Διαστάσεις:
20x12
Βάρος:
0.422 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση