Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αντιμέτωποι με τη φτώχεια
(Η Δύση και οι φτωχοί χθες και σήμερα )

Offer
Η φτώχεια κατοικεί σήμερα στην καρδιά της κοινωνίας μας. Στις ευρωπαϊκές χώρες η εξαθλίωση εκτίθεται δημόσια. Η παρουσία της επαιτείας, των "αστέγων", των "χωρίς δικαιώματα" στην καρδιά και την περιφέρεια των πάντα πλούσιων μεγάλων πόλεων καταργεί την αντιπαράθεση ανάμεσα στα παλιά ευρωπαϊκά μας έθνη, που τα χαρακτήριζε η αλληλεγγύη, και τον αμερικάνικο πολιτισμό, που καθοριζόταν από την πάλη για τη ζωή και γεννούσε αποκλεισμό.

Η φτώχεια έγινε ένα διεθνές φαινόμενο, μια από τις πιο επιτακτικές προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δυτικές κοινωνίες. Για την καλύτερη κατανόηση των ριζών του φαινομένου αυτού, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ιδρύματος Ανθρωπιστικών Επιστημών, ένα διεθνές συμπόσιο συγκέντρωσε στο Τορίνο μερικούς από τους πιο επιφανείς ειδικούς της φτώχειας και των κοινωνικών πολιτικών. Το βιβλίο αυτό περιέχει τις κυριότερες ανακοινώσεις στο συμπόσιο αυτό, που αναφέρονται τόσο στον 19ο αιώνα όσο και στη σύγχρονη περίοδο. Αναλύονται οι γερμανικές, οι αμερικανικές, οι βρετανικές, οι γαλλικές και οι σκανδιναβικές εμπειρίες. Ένα έργο χρήσιμο για όποιον θέλει να καταπολεμήσει τη φτώχεια στις ρίζες της.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Κατάρτι", 1996.

21χ14 εκ., 329 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 361.1 (Κοινωνικά προβλήματα), 305.56 (Φτωχοί)
Άλλα πρόσωπα: Μαρία Κορασίδου (Μεταφραστής) , Francois - Xavier Merrien (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-2887-8
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2887-6
Βάρος: 0.433 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
15.98
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.23
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Kαθηγητής στο Ινστιτούτο Οικονομίας και Σχεδιασμού του Ρόσκιλε της Δανίας. Οι έρευνες του αναφέρονται στα Κράτη Πρόνοιας, στις αλλαγές στο σκανδιναβικό πρότυπο κοινωνικής προστασίας και στην ικανότητα του να επιλύει τα προβλήματα της φτώχειας και της ανεργίας.

Freeden, Michael
Ο Michael Freeden είναι καθηγητής πολιτικών επιστημών και διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Ιδεολογιών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Γνωστότερα έργα του είναι: "Liberalism Divided: A Study in British Political Thought, 1914-1939" (1986), "The New Liberalism: An Ideology of Social Reform" (1986), "J.A. Hobson: A Reader" (1988), (επιμ.) "Reappraising J.A. Hobson: Humanism and Welfare" (1990), "Rights" (1991), "Ideologies and Political Theory: A Conceptual Approach" (1996), "Is Nationalism a Distinct Ideology?", άρθρο στο περιοδικό "Political Studies", τ. 46, 1998, (επιμ.) "Reassessing Political Ideologies: The Durability of Dissent" (2001), "Ideology: A Very Short Introduction" (2003), "Liberal Languages: Ideological Imaginations and Twentieth-Century Progressive Thought" (2004), (επιμ., με τους Gayil Talshir και Mathew Humphray) "Putting Ideology to Work" (2006).

Kαθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Bielefeld και διευθυντής του Ινστιτούτου ΄Έρευνας για τον πληθυσμό και τις κοινωνικές πολιτικές. Οι έρευνες του αναφέρονται τόσο στον τομέα της κοινωνιολογίας, της θρησκείας, της οικογένειας όσο και στον τομέα των κοινωνικών πολιτικών.

Kαθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Northern Illinois. Ειδικευμένος στη γαλλική πολιτική και την πολιτιστική ιστορία, δημοσίευσε πολυάριθμα άρθρα και εργασίες.

Eπίκουρος καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ρεν, και διευθυντής ερευνών στο CREDOC. Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται συστηματικά με την ανάλυση των κοινωνικών προβλημάτων της σύγχρονης Γαλλίας.

Kαθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Βrown-ΗΠΑ. Είναι ένας από τους καλύτερους ειδικούς στην αμερικανική ιστορία και τις αμερικανικές πολιτικές.

Διευθύντρια ερευνών (κοινωνιολογία) στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Αφιέρωσε πολυάριθμες εργασίες στην κοινωνιολογική και την πολιτική ανάλυση των κοινωνικών προβλημάτων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.