Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο τρίτος τομέας: Μία γενική θεωρία
(Δημοκρατία και κοινωνική πολιτική σε μετάβαση)
Συγγραφέας:   Παναγιώτης Ζάννης


Offer
Πλησιάζοντας στα τέλη της ύστερης νεωτερικότητας, ο κόσμος που γνωρίζαμε, τα πιστεύω και οι βεβαιότητές μας αρχίζουν και σωριάζονται σαν χάρτινοι πύργοι. Σε ολόκληρο το φάσμα των κοινωνικών επιστημών, τα βιβλία που γράφτηκαν πριν είκοσι χρόνια για να περιγράψουν την τότε σύγχρονη πραγματικότητα και να προτείνουν λύσεις, αποτελούν σήμερα μάλλον αντικείμενα της ιστορίας παρά λειτουργικά εγχειρίδια κατανόησης του σήμερα.

Μη κυβερνητικές, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κοινωνική οικονομία, εθελοντισμός, κοινωνικο-οικονομικός πλουραλισμός, κοινωνία των πολιτών, προτείνονται ως διέξοδος στα σύγχρονα αδιέξοδα σε επίπεδο λειτουργίας της δημοκρατίας, της οικονομίας, της σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής. Σε μία εποχή αναδυόμενων αδιεξόδων και αναζήτησης λύσεων, το βιβλίο αποσκοπεί να αναλύσει το περιεχόμενό τους, τη δυναμική και τις σύγχρονες εξελίξεις υπό ένα διεπιστημονικό πρίσμα, καθώς ιδιαίτερα στη χώρα μας οι ανωτέρω όροι και έννοιες σε μεγάλο βαθμό έχουν "κακοποιηθεί" πολύπλευρα και πολυδιάστατα. Το επίκεντρο της ανάλυσης είναι ο Τρίτος Τομέας, και διαμέσω αυτού, επιμέρους απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν ενεργούς πολίτες και επιστήμονες από ολόκληρο το φάσμα των κοινωνικών επιστημών. Τέλος, ο συγγραφέας υπονοεί προσανατολισμούς πολιτικού σχεδιασμού, αλλά δεν προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. Γιατί πρωτίστως είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε...

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζεται και μία δυναμική Γενική Θεωρία από το ατομικό έως το μάκρο-κοινωνιακό επίπεδο, η οποία βασίζεται στη συστημική θεώρηση και σε μία νέα θεωρία των αναγκών του ανθρώπου.

24χ17 εκ., 367 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 321.4 (Δημοκρατία), 361.2 (Κοινωνική πολιτική)
ISBN: 978-960-02-2892-2
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2892-2
Βάρος: 0.624 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
23.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Ζάννης γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία και είναι διδάκτορας του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. Κοινωνικής Παρέμβασης και Σχεδιασμού "Αθηνά" (εθελοντική εργασία). Στο επιστημονικό έργο του συμπεριλαμβάνονται 15 μονογραφίες, και δημοσιεύσεις περιοδικά και συλλογικούς τόμους, 44 ανακοινώσεις σε ημερίδες και συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έχει διατελέσει σχεδιαστής, επιστημονικός υπεύθυνος, αξιολογητής ή εμπειρογνώμονας σε έναν μεγάλο αριθμό κοινωνικών ερευνών, νομοσχεδίων, προγραμμάτων κοινωνικής παρέμβασης και επιμόρφωσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τα ιδιαίτερα αντικείμενα του επιστημονικού ενδιαφέροντος είναι ο σχεδιασμός κοινωνικής πολιτικής, η διοίκηση κοινωνικών οργανισμών, οι Μ.Κ.Ο., η κοινωνική οικονομία, η κοινωνική πρόνοια. Στα συγκεκριμένα πεδία διαθέτει μεγάλη διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, σε σεμινάρια κοινωνικών επιστημόνων και δημόσιων λειτουργών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.