Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το πέρασμα
Συγγραφέας:   Τάκης Γεωργακόπουλος


Το πέρασμα
Η εργασία αυτή διερευνά την συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος και την διαλεκτική σχέση πολιτικής και οικονομίας και αναλύει την πορεία διακυβέρνησης που οδήγησε την κοινωνία και την οικονομία σε αδιέξοδο.

Επιχειρεί να αναδείξει τα ελλείμματα, της πολιτικής διαχείρισης της ανάπτυξης και υποστηρίζει την αναγκαιότητα αλλαγής φιλοσοφίας της ασκούμενης πολιτικής.

Μελετά τις "χωρικές μεταβολές" και διαπιστώνει ότι η χωροταξία η πολεοδομία και η αρχιτεκτονική δεν είναι μόνο τεχνικό πρόβλημα αλλά σε μεγάλο βαθμό κοινωνικό και πολιτικό.

Στην εργασία αυτή παρουσιάζεται η δυναμική των γενικευμένων μονοπωλίων και υποστηρίζεται ότι αποτελούν στην ουσία τον πυρήνα των εξελίξεων. Γίνεται αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν που κρίθηκε αναγκαία, επειδή χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσε να γίνει κατανοητή η διάσταση της κρίσης. Βεβαίως αυτή η αναδρομή δεν αποτελεί μελέτη της σύγχρονης πολιτικής και οικονομικής ιστορίας. Απλώς επιχειρεί να δώσει μια γενική εικόνα με μια ιδιαίτερη προσέγγιση της μεταπολεμικής πραγματικότητας προκειμένου να προβληθεί ο χαρακτήρας της μέχρι τώρα πορείας.

Η εργασία αυτή μπορεί να θεωρηθεί σαν συμβολή σε έναν προβληματισμό που πρέπει να μας απασχολήσει. Σε μια προσπάθεια της Ελληνικής κοινωνίας για έξοδο από την πορεία κατάρρευσης και χρεοκοπίας του Έθνους. Τέλος καταθέτει ένα συγκεκριμένο περίγραμμα Εθνικού σχεδίου ανάπτυξης και ανασυγκρότησης και προτάσσει ένα καινοτόμο σχέδιο εφαρμογής.

Από άποψη μεθοδολογίας τη συγγραφή αυτού του βιβλίου την διαχειρίστηκα σαν θέμα εργασίας και σύνθεσης της επιστημονικής μου γνώσης και της πολιτικής μου εμπειρίας. Είναι μια σύνθετη εργασία που κινείται μεταξύ θεωρίας και πράξης με τρόπο ώστε η προσέγγιση που επιχειρείται να μην είναι μια θεωρητική υπόθεση εργασίας αλλά να προκρίνει και να τολμά την έκθεσή της στην πρακτική εφαρμογή.

245 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.495 (Πολιτική - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις), 338.949 5 (Οικονομική πολιτική - Ελλάς)
ISBN: 978-960-6826-34-4
ISBN (10ψήφιο): 960-6826-34-1
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Γόρδιος
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
15.98
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.22
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Τάκης Γεωργακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1958. Άρχισε ιατρικές σπουδές το 1978 στο Ιάσιο της Ρουμανίας και το 1983 έκανε μετεγγραφή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε αθλητής στίβου από το 1972 στον "ΑΠΣ Πάτραι". Το 1992 άρχισε την ειδίκευσή του στην Πνευμονολογία-Φυματολογία. Από το 1993 μέχρι τον Ιούνιο του 1996 ήταν εκλεγμένος στο Δ.Σ. της Επιστημονικής Επιτροπής του ΝΝΘΑ. Τον Οκτώβριο του 1996 έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Πνευμονολογίας-Φυματολογίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.