Εκείνη την μέρα τα παιδιά... μίλησαν με τον Κολοκοτρώνη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εκείνη την μέρα τα παιδιά... μίλησαν με τον Κολοκοτρώνη

Δήμητρα Φώτου

9.95€ -10% 8.96€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789609764186

  • Κατηγορίες:

    Παιδικά | Εφηβικά , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

Την ιστορική ομιλία του Γέρου του Μωριά παρουσιάζει το παρόν βιβλίο όχι απλά σαν μια ιστορική καταγραφή αλλά ως βιωματική προσέγγιση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στην σχολική αίθουσα και στην γνωριμία των παιδιών με τον Κολοκοτρώνη για να καταλήξει στα βράχια της Πνύκας με τα ελληνόπουλα να κατανοούν τον Στρατηγό όχι ως δίδαγμα, αλλά ως αναφορά.

Τα παιδιά της νέας Ελλάδας έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του και να οδηγηθούν στην αλήθεια των λόγων του Στρατηγού Κολοκοτρώνη ότι τα μεγάλα και αληθινά γεγονότα γίνονται με ομόνοια, ομοψυχία και προσωπικό άθλο. Προτροπές όπως "να σκλαβωθείτε στα γράμματα σας, να αποφεύγεται την πολυτέλεια, να κοιτάτε το καλό όλων" είναι επίκαιρες και διαχρονικές όχι τόσο ως παιδαγωγικές αξίες αλλά ως ο κανόνας ενός έθνους. Τα παιδιά γνώστες του κανόνα, οδηγούν τον λόγο του Στρατηγού με μια σειρά ερωτήσεων βιώνοντας τον απελευθερωτικό αγώνα ως προσωπική ευθύνη κτίζοντας την σχέση του νεοέλληνα με τα ιστορικά πρόσωπα και την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Δήμητρα Φώτου

Δήμητρα Φώτου (Συγγραφέας)

Η Δήμητρα Φώτου γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εργάστηκε στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η παιδαγωγική του αθλητισμού, η επίδραση της τέχνης στην εκπαίδευση και το μουσείο ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης. Το 2004 ξεκίνησε η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία. Το 2019 τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το Βραβείο Πάνος Αλέφαντος, το οποίο απονέμεται σε εθελοντή που συμβάλλει με τη δράση του στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, και το 2016 βραβεύτηκε από το Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Φυλής, για την προσφορά της στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
37
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.126 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση