Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Goodbye Greece, Hello Hellas
(Παρακμή και αναγέννηση του ελληνισμού 1821 - 2021)
Συγγραφέας:   Χρίστος Αλεξόπουλος


Offer
Η ελληνική ιστορία επαναλαμβάνεται και ανακυκλώνεται καθώς η Ελλάδα, εξαιτίας της τελευταίας χρεοκοπίας, επιστρέφει στο αμφιλεγόμενο καθεστώς ημικυριαρχίας και εξάρτησης του 19ου αιώνα, τόσον από την τουρκική ισλαμική ανατολή όσο και από την ευρω-γερμανική προτεσταντική δύση. Ο ελληνισμός συρρικνώνεται επικίνδυνα στον ενδιάμεσο γεωπολιτικό χώρο ακμής του, αντιμετωπίζοντας εκ νέου σοβαρή κρίση ταυτότητας και προσανατολισμού.

Αν η κρίση ήταν αποκλειστικά οικονομική, η πολιτική ηγεσία, αργά ή γρήγορα, θα έβρισκε την κατάλληλη διέξοδο στα πλαίσια της ΕΕ. Δυστυχώς είναι περισσότερο πολιτική και πολιτισμική, αδύνατον να επιλυθεί από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της κομματοκρατίας και κλεπτοκρατίας που τη δημιούργησε.

Εξού και το κάλεσμα προς την κοινωνία των πολιτών σε γόνιμο δημόσιο διάλογο για τη δημιουργία ενός πατριωτικού πνευματικού κινήματος και θεμελιακού αξιακού κώδικα, με σκοπό μια νέα παλιγγενεσία μέχρι το 2021, 200 χρόνια από το 1821. Έναν δεύτερο νεοελληνικό διαφωτισμό για την αναγέννηση του ρωμιού σε Έλληνα και της χρεοκοπημένης Greece σε σύγχρονη Hellas. Υπό το σύνθημα ότι η μεγάλη ειρηνική επανάσταση ξεκινά με τη μικρή του εαυτού μας.

Χρειαζόμαστε ένα δικαιότερο κοινωνικό συμβόλαιο άμεσης δημοκρατίας, ανθρωποκεντρικής οικονομικής ανάπτυξης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Να διεκδικήσουμε και να αξιοποιήσουμε την ιστορία, τη γλώσσα, την παιδεία και τον πολιτισμό -το συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημά μας-, μετατρέποντας την χώρα σε ανεξάρτητη παγκόσμια δύναμη ήπιας ισχύος.
Ας αρχίσουμε με την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη βελτίωση της εικόνας του Έλληνα διεθνώς υπό την καθοδήγηση της Ακαδημίας. Προέχει η αποκατάσταση της υγείας, αξιοπρέπειας, αξιοπιστίας και αυτοπεποίθησής μας.

21χ14 εκ., 216 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.99 (Ελληνισμός)
ISBN: 978-960-02-2894-6
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2894-9
Βάρος: 0.332 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
12.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αλεξόπουλος, Χρίστος
Ο Χρίστος Αλεξόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1949. Σπούδασε στα πανεπιστήμια Harvard, Columbia, Cambridge και διακρίθηκε στην πολιτειολογία, κοινωνιολογία και τα οικονομικά. Ειδικεύτηκε σε θέματα ανάπτυξης ερεύνησε κι έγραψε μελέτες γύρω από τα προβλήματα του Τρίτου Κόσμου, της Ελλάδας και του ελληνισμού της διασποράς. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων και αρθρογραφεί στις πιο έγκυρες εφημερίδες της Αθήνας και Πάτρας. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργείου Συντονισμού και διατηρεί γραφείο μελετών. Πλούσια είναι και η συνδικαλιστική και αγωνιστική του δράση για την υλοποίηση της αλλαγής που οραματίζεται.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.