Η καταστρατήγηση του συντάγματος στην εποχή των μνημονίων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η καταστρατήγηση του συντάγματος στην εποχή των μνημονίων

Κώστας Χ. Χρυσόγονος

13.93€ -24% 10.59€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601426792

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια , Νομική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Λιβάνης

Το νέο βιβλίο του Κώστα Χρυσόγονου (με τη συνεργασία των ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΪΔΑΤΖΗ, ΧΡΥΣΑΣ ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ) απευθύνεται τόσο στο νομικό κόσμο της χώρας μας όσο όμως και σε κάθε πολίτη που προβληματίζεται για την πορεία της στην εποχή των μνημονίων. Αποτελεί τη συμπυκνωμένη έκφραση της αγωνίας του συγγραφέα για την πορεία αυτή, η οποία απειλεί να μας οδηγήσει στην κατάδυση του Συντάγματος.
Η μνημονιακή λαίλαπα επιφέρει το ολοκαύτωμα των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων στο βωμό της δημοσιονομικής έκτακτης ανάγκης και της (υποτιθέμενης) αποφυγής της άτακτης χρεοκοπίας και της εξόδου από την ευρωζώνη. Ταυτόχρονα όμως θυσιάζεται και το ουσιαστικό περιεχόμενο των πολιτικών δικαιωμάτων, αφού η άσκησή τους αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να επηρεάσει την ασκούμενη πολιτική. Απομένουν τα ατομικά δικαιώματα, αλλά και εκείνων η υπονόμευση ενδέχεται να συνιστά απλώς θέμα χρόνου...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κώστας Χ. Χρυσόγονος

Κώστας Χ. Χρυσόγονος (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Χ. Χρυσόγονος γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη και το Αννόβερο. Το 1987 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Αννοβέρου. Το 2003 εκλέχθηκε ομόφωνα Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ήταν μέλος του διδακτικού προσωπικού από το 1989. Παράλληλα διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών, από την ίδρυσή της το 1995 ως σήμερα. Έχει διατελέσει σύμβουλος σπουδών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δώδεκα βιβλία και περισσότερες από πενήντα μελέτες δημοσιευμένες σε νομικά περιοδικά ή συλλογικούς τόμους, στην ελληνική, αγγλική ή γερμανική γλώσσα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
316
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.34 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση