Αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ...
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ...

Μια αληθινή ιστορία

Δημήτρης Χρ. Βλαχοπάνος

10.00€ -10% 9.00€

Ένας γάμος μέσα στη φωτιά και τη βία της κατοχής. Κάτω από τα απειλητικά βλέμματα του γερμανικού στρατού. Ένας γάμος στο ιστορικό χωριό Κομμένο Άρτας το δεκαπενταύγουστο του 1943. Γερμανοί στρατιώτες, αντάρτες δεξιοί και αριστεροί σε διάταξη μάχης, εκκαθαριστική "επιχείρηση Ζάλμινγκερ" και σφαγές στην Ήπειρο τον Ιούλιο, εκκαθαριστική "επιχείρηση Αύγουστος" και διασπορά ειδήσεων φόβου και τρόμου στα χωριά και στις πόλεις, υπεύθυνοι που κρατούν στα χέρια τους τη μοίρα χιλιάδων ανθρώπων, άμαχοι στο έλεος των επιδρομένων, ο Άρης και ο Ζέρβας στα πρόθυρα του εμφυλίου...

Ο πατέρας της νύφης Θεόδωρος Μάλλιος. Αυτός πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση. Ο Αλέξανδρος, ο μικρός αδερφός. Αυτός πενθεί αφόρητα και όσο κανείς άλλος τον αποχωρισμό που θα φέρει ο γάμος. Η μάνα Βασιλική Μάλλιου. Ο μεγάλος αδερφός Σπύρος. Η δωδεκαμελής οικογένεια. Μια μεγάλη κορνίζα που ετοιμάζεται για την ευλογημένη ώρα. Και η νύφη. Η Αλεξάνδρα. Που ακολουθεί τη μοίρα της. Τη μοίρα που φτιάχνουν οι άλλοι.

Δημήτρης Χρ. Βλαχοπάνος

Δημήτρης Χρ. Βλαχοπάνος (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Βλαχοπάνος γεννήθηκε στο Κομμένο της Άρτας. Ζει και εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Άρτα. Ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με το συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών και ταυτόχρονα ανέπτυξε δράση σε θέματα πολιτιστικής και πνευματικής ζωής. Έλαβε μέρος σε δεκάδες συνέδρια και ημερίδες συνδικαλιστικού, επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Οργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων με φιλολογικό, λογοτεχνικό και πνευματικό περιεχόμενο, ενώ παρουσίασε στο κοινό συγγραφείς και το έργο τους. Δημοσιεύει άρθρα και κείμενα σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο. Κείμενά του παρουσιάστηκαν σε λογοτεχνικά συνέδρια και ποιητικά συμπόσια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
206
Διαστάσεις:
20x14
Βάρος:
0.311 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση