Μαγειρικές εντός...
zoom in

`Τούτο το βιβλίο γράφτηκε συλλογικά από περίπου 100 άτομα.
Πρωτοσυναντήθηκα, ως εθελοντής μάγειρας, με τα μέλη των κοινοτήτων απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και Ελεώνα Θηβών πριν από περίπου 2 χρόνια. Εκεί μου ήρθε μια ιδέα!
Να μαζέψουμε όλες αυτές τις συνταγές που μαγειρεύουν τα παιδιά μέσα στις κοινότητες στη φυλακή και να φτιάξουμε ένα βιβλίο μαγειρικής!
Κάθε συνταγή έχει την ιστορία της... Από ποιον την μάθανε, γιατί την αγαπάνε, τι σημαίνει γι` αυτούς...
Είναι πληθωρικές και πλούσιες συνταγές. Μέσα από αυτές, αισθάνθηκα ότι αναζητήσανε ένα κομμάτι από τη χαμένη τους ελευθερία.
Έχει ενδιαφέρον τούτο το βιβλίο. Μέσα από τις σελίδες του θα γνωρίσετε την άλλη όψη της γαστρονομίας. Την έγκλειστη γαστρονομία που αναζητά μια ευκαιρία ελεύθερης έκφρασης`.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλίας Μαμαλάκης

Ηλίας Μαμαλάκης (Επιμέλεια)

Ο Ηλίας Μαμαλάκης γεννήθηκε μάγειρας, μόνο που δεν το ήξερε. Διάφορα τυχαία γεγονότα έφεραν στην επιφάνεια την ιδιότητά του αυτή, στις αρχές της τέταρτης δεκαετίας της ζωής του. Για χρόνια βιοποριζόταν ως ανώτατο στέλεχος πολυεθνικών εταιριών γεωργικών προϊόντων. Τελευταία εξειδικεύτηκε στις πωλήσεις βρώσιμων φυτικών ελαίων. Δουλειά που βρισκόταν κοντά στα βαθύτερα ενδιαφέροντά του. Έχει εκδώσει βιβλία με συνταγές. Δημοσιογραφεί σε διάφορα περιοδικά. Εμφανίζεται στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Είναι μέλος του Slow food και της διεθνούς ακαδημίας γαστρονομίας οργανώνει ή μετέχει σε ελληνικά και διεθνή σεμινάρια, ομιλίες για την ελληνική, κρητική κουζίνα, ενώ παρουσιάζει συχνά σε διεθνές επίπεδο το ελληνικό τυρί. Είναι σύμβουλος γεύσεων πολλών ελληνικών βιομηχανιών και σύμβουλος μενού ορισμένων εστιατορίων.

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
140
Διαστάσεις:
24x23
Βάρος:
0.553 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση