Κιραζέ
zoom in

Το αληθινό πρόσωπο των βασιλιάδων και των σουλτάνων, οι αντιπαλότητες Μουσουλμάνων και Χριστιανών, οι αντιθέσεις Ανατολής και Δύσης, θανάσιμες μηχανορραφίες, στάσεις, επαναστάσεις, πυρκαγιές, ο μεγάλος σεισμός της Κωνσταντινούπολης το 1509, ευνοούμενες, σκλάβες, έρωτες, πάθη και η τραγική μοίρα των απλών ανθρώπων είναι λεπτομέρειες από το μωσαϊκό που συνθέτει με μαεστρία η Σολμάζ Κιαμουράν σ` αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα.
Όταν το 1492 οι Σεφαραδίτες Εβραίοι διώχτηκαν με απόφαση της Ιεράς Εξέτασης από την Ισπανία, μερικοί κατέφυγαν, μετά από πρόσκληση του Τούρκου σουλτάνου, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Κιραζέ ήταν κόρη μιας οικογένειας Σεφαραδιτών που έφτασε στην Κωνσταντινούπολη μετά από πολλές περιπέτειες.

Η συγγραφέας ξετυλίγει γοητευτικά τη ζωή της φιλόδοξης, έξυπνης κι όμορφης Κιραζέ, που ακόμα και στο απόγειο της δύναμης και της εξουσίας δεν μπόρεσε να σβήσει το μαράζι του χαμένου έρωτα που σκίαζε την ευτυχία της.

Στέλλα Βρετού - Σοφιανίδου (Μεταφραστής)


Solmaz Kamuran

Solmaz Kamuran (Συγγραφέας)

Η Σολμάζ Κιαμουράν γεννήθηκε το 1954 στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο της Πόλης. Ασχολήθηκε με τη λογοτεχνική μετάφραση κι έχει γράψει τα μυθιστορήματα "Ο σκελετός του λαβρακιού", "Κιραζέ". Εκτός από την ιστορική μυθιστοριογραφία ενδιαφέρεται και για ταξιδιωτικά θέματα, και σχετικά κείμενά της, όπως και σχόλια για την τηλεόραση, εμφανίζονται τακτικά στην ιστοσελίδα της στο Διαδίκτυο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
488
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση