11 συγγραφείς, σύγχρονα διηγήματα
zoom in
10.60€ -10% 9.54€

Συνεχίζουμε την επιτυχημένη προσπάθεια έκδοσης και κυκλοφορίας των ανθολογιών, με στόχο όχι μόνο την προβολή της λογοτεχνίας σ` ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, αλλά και τη διάδοση της ιδέας της συλλογικότητας.
Κατά την άποψή μας, ένα βιβλίο ανθολογίας, είναι ένα πνευματικό σταυροδρόμι, όπου συναντούνται άνθρωποι των γραμμάτων με διαφορετική έκφραση και θεματογραφία, οι οποίοι καταθέτουν συνολικά με τα κείμενά τους ένα πλήθος ξεχωριστών συναισθημάτων, αξιόλογων ιδεών και ποικίλων καταστάσεων, οριοθετώντας παράλληλα το πνεύμα και τις τάσεις της εποχής μας.
Στις δυο νέες ανθολογίες ποίησης και διηγήματος συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι του 8ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφήβων - Ενηλίκων.
Στα κείμενα αυτά υπάρχουν πολλά ποιοτικά στοιχεία που αναδεικνύονται μέσα από την προσωπική τους έκφραση και τεχνική. Κυριαρχούν η γνησιότητα των συναισθημάτων, το πλούσιο λεξιλόγιο, η ευαισθησία και η ποικίλη θεματογραφία.
Πιστεύουμε ότι η συνέχιση της έκδοσης των ανθολογιών θα βρει ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση και θα δώσει την ευκαιρία μελλοντικά σε περισσότερους δημιουργούς να συμμετέχουν σ` αυτές.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαρβάρα Μαΐστρου - Μπρότη

Βαρβάρα Μαΐστρου - Μπρότη (Συγγραφέας)

Η Βαρβάρα Μαΐστρου - Μπρότη κατάγεται από τη Μυτιλήνη. Γεννήθηκε το 1951.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θανάσης Σάλτας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη Ζέη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Λαμνάτου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Λαμνάτου γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Από μικρή έγραφε και δεν σταμάτησε μέχρι και σήμερα. Το 1994 πέρασε στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Το Δεκέμβριο του 2007 βραβεύτηκε με το Β΄Βραβείο Νουβέλας, ΠΕΛ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Γιαννούλης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλική Γεωργατζόγλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστασία Δασκαλάκου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαριέττα Δεσποτάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιππολύτη Μηλιώνη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ασημίνα Παραδείσα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρυσάνθη Τσιάμτση

Χρυσάνθη Τσιάμτση (Συγγραφέας)

Η Χρυσάνθη Τσιάμτση γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου έζησε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια. Από παιδί ανήκε στην κλίκα των "αναζητητών". Από τότε, προσπαθούσε να καταλάβει... Ίσως να ήταν αυτή η αιτία που την ανάγκασε να γράφει και να ζωγραφίζει. Ίσως όμως ο μοναδικός φταίχτης να ήταν ο νησιώτης παππούς της, που είχε αδυναμία στα "λάδια". Όπως και να΄ ναι όμως, το μονοπάτι της αναζήτησης την έσπρωξε το 1988 στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη του Wuppertal, όπου συνεχίζει να διαμένει μέχρι σήμερα. Από το 2008 ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική και το γράψιμο. Είναι μια αυτοδίδακτη ζωγράφος. Μέχρι σήμερα έχει διακριθεί σε διάφορους ποιητικούς και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Δεληγιάννης

Νίκος Δεληγιάννης (Επιμέλεια)

Ο Νίκος Δεληγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Παρακολούθησε μαθήματα νεοελληνικής λογοτεχνίας και γαλλικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Λυών και στη συνέχεια στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Επίσης παρακολούθησε μαθήματα βιβλιοδεσίας τέχνης στη σχολή του ΕΟΜΜΕΧ στην Αθήνα. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές: "Εύθυμη καταστροφή" (1987), "Μικροί παράδεισοι" (1989), "Εφευρέτης αισθήσεων" (1992, 2000), "Απόπλους στο φως" (1997), "Μικροί παράδεισοι" (βιβλίο ΙΙ) (1998), "Μικρό ερωτικό αλφαβητάριο" (1997, 2003), "Το αιωνόβιο λουλούδι του έρωτα", "Σώμα και όνειρο", "Άγγελος πολιορκητής". Ποιήματα και κείμενά του, καθώς και κριτικές αναφορές για το έργο του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά. Το 1994 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο "Ίδμων". Επίσης συμμετέχει στην έκδοση του περιοδικού "Ίαμβος". Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της λογοτεχνικής ομάδας "Ιδεόπνοον".

Αρετή Γκιωνάκη

Αρετή Γκιωνάκη (Επιμέλεια)

Η Αρετή Γκιωνάκη γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Σπούδασε λογιστικά, σχέδιο και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Παρακολούθησε σεμινάρια συγγραφής ιστορικού μυθιστορήματος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια ελληνικής-ξένης λογοτεχνίας. Ασχολείται με το γραπτό λόγο από εικοσιπενταετίας και αρθρογραφεί σε περιοδικό ποικίλης ύλης. Το πρώτο της βιβλίο "Ταξίδι με τα φτερά ενός αγγέλου", διηγήματα, εκδόθηκε το 1997 (Ίδμων). Το δεύτερο, "Έρωτας στην άβυσσο", μυθιστόρημα, εκδόθηκε το 2002 (Ίδμων). Έχει βραβευτεί σε πολλούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Δουλειά της έχει κατά καιρούς δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά έγκριτα περιοδικά. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Δ. Πετρούπολης ενώ από το 2004 είναι υπεύθυνη της Λογοτεχνικής Ομάδας του Πολιτιστικού Κέντρου Δ. Πετρούπολης. Συμμετέχει στη διεύθυνση και έκδοση του λογοτεχνικού περιοδικού "Πνοές λόγους και τέχνης". Επίσης είναι υπεύθυνη λέσχης ανάγνωσης στο Δήμο Πετρούπολης.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
85
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.214 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Πολυ ωραια συλλογη.Ξεχωρίζει το διηγημα του…

★ ★ ★ ★ ★

Πολυ ωραια συλλογη.Ξεχωρίζει το διηγημα του Θανάση Σαλτα.Υπέροχο!!!

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 04/07/2013)