Αργκάνταελ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αργκάνταελ

Ταξίδι στην Άλλη Γη

Κατερίνα Γυφτάκη - Μπεκ

Η Βέρα έχει κατακόκκινα μαλλιά και λαμπερά μάτια. Είναι μικροκαμωμένη κι ευκίνητη σαν μικρή γαζέλα. Η Βέρα αγαπά τον Μέλαν πριν ακόμη τον δει, τον αγαπά όταν ακούει τη μουσική του. Κι όταν τον δει, με τα φθαρμένα και τριμμένα ρούχα του, με τα μακριά μαύρα μαλλιά του και τα έντονα μαύρα του μάτια, υπηρέτη στο κάστρο των Μαγκουάιρ, τον αγαπά ακόμα πιο πολύ.
Τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες που οι κάτοικοι του Γκόλγουεϊ μαζεύονται γύρω από το αναμμένο τζάκι, πιάνουν τη μια ιστορία μετά την άλλη. Όταν η Βέρα, άθελα της, ανοίξει την Πύλη για το άγνωστο, ξετυλίγοντας το κουβάρι του σκοτεινού της παρελθόντος, τότε θα ξεκαθαριστεί ο θρύλος από την αλήθεια. Τότε ο Μέλαν, αψηφώντας τους κινδύνους, αψηφώντας την ίδια του τη ζωή, θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι στην Άλλη Γη, διασχίζοντας βουνά και πολιτείες, όνειρα και εφιάλτες, μέχρι να βρει τη φίλη του. Και μαζί θα κατορθώσουν αυτό που μέχρι εκείνη τη στιγμή έμοιαζε αδύνατο: να νικήσουν τις σκοτεινές δυνάμεις, να αντιμετωπίσουν τους χειρότερους εφιάλτες τους και να ελευθερώσουν όχι μόνο την Άλλη Γη, αλλά και ο ένας τον άλλον.
Το Αργκάνταελ είναι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που θα οδηγήσει τον αναγνώστη στα μονοπάτια της περιπέτειας και στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατερίνα Γυφτάκη - Μπεκ

Κατερίνα Γυφτάκη - Μπεκ (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1965 στην Καλαμάτα. Σπούδασε αγγλική γλώσσα και λογοτεχνία στην Αγγλία. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1987 και εργάστηκε στην ΕΡΑ 2 Καλαμάτας ως παραγωγός λόγου για δύο χρόνια. Άρχισε να γράφει ιστορίες για παιδιά και νέους από πολύ μικρή ηλικία. Μια επιστολή του Ινδιάνου αρχηγού Chief Seattle (Seathl) προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Λίνκολν το 1852 υπήρξε το ερέθισμα για το ενδιαφέρον της για το λαό των Ινδιάνων της Αμερικής. Για μεγάλο χρονικό διάστημα μελέτησε τον τρόπο ζωής, τα ήθη και τα έθιμα των Ινδιάνων, και έγραψε μια συλλογή από ινδιάνικες ιστορίες. "Οι Μαγικές Ιστορίες της Φωτιάς" ανήκουν σ΄ αυτές. Από το 1990 διδάσκει την αγγλική γλώσσα στο δικό της Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην Καλαμάτα, όπου ζει μόνιμα με τον άντρα της και τα δυο της παιδιά. Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει ιστορίες και συμμετέχει στην παρουσίαση παιδικών θεατρικών παραστάσεων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
288
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.438 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση