Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα μικρόβια και ο άνθρωπος
(Ένα βιβλίο-γνωριμία με τον κόσμο των μικροβίων για όλους)

Τα μικρόβια και ο άνθρωπος
Από τη γέννησή του μέχρι το θάνατό του, κανένας ζωντανός οργανισμός πάνω στη γη, άνθρωπος, ζώο, φυτό, δεν είναι μόνος του. Μαζί του ζει, αναπτύσσεται και πορεύεται ένας τεράστιος μικρόκοσμος, που τον ακολουθεί σε κάθε βήμα, κάθε λεπτό.

Αυτοί οι τόσο μικροί οργανισμοί, υπήρχαν δισεκατομμύρια χρόνια πριν από εμάς, και πολύ πιθανόν αποτελούν και την αρχέγονη μορφή ζωής από την οποία εξελίχθηκαν οι σημερινοί ανώτεροι οργανισμοί.

Τα περισσότερα μικρόβια, χωρίς εμείς να το αντιλαμβανόμαστε, αποτελούν πραγματικούς "πιστούς συντρόφους" μας, και είναι από ακίνδυνα έως απαραίτητα για τη ζωή και το περιβάλλον μας. Αρκετά από αυτά κατοικούν πάνω μας και μέσα μας, και μάλιστα σε μια αναλογία περίπου δέκα προς ένα δικό μας κύτταρο. Τα περισσότερα βέβαια βρίσκονται στο περιβάλλον.

Όμως ένας πολύ μικρός, απειροελάχιστος αριθμός από τα μικρόβια του πλανήτη μας, ανήκει στα "κακά" μικρόβια. Αλλά και αυτά αποτελούν έναν αναπόσπαστο κρίκο του βιολογικού κύκλου όλων των ζωντανών οργανισμών.

Το βιβλίο αυτό επιδιώκει μια ξενάγηση γνωριμίας στο θαυμαστό αυτό μικρόκοσμο, που μας περιβάλλει και τον περιβάλλουμε, γιατί γνωρίζοντας καλύτερα τα μικρόβια και τη σχέση τους με τον άνθρωπο και το περιβάλλον του, δεν μπορούμε παρά να ανατρέξουμε στον ψαλμό του Δαυίδ και να αναγνωρίσουμε για μια ακόμη φορά ότι "ως εμεγαλύνθη τα έργα σου Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας"!


Σημείωση: Πρόλογος: Δημήτρης Τριχόπουλος. Περιλαμβάνει γλωσσάρι, ευρετήριο και ευρετήριο πινάκων.

24χ17 εκ., 1108 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.01 (Μικροβιολογία ), 576 (Μικροβιολογία - Περιβάλλον), 576 (Μικρόβια)
ISBN: 978-960-93-4749-5
ISBN (10ψήφιο): 960-93-4749-5
Βάρος: 2.186 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
60.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

53.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Στέλιος Χατζηπαναγιώτου είναι Ιατρός Βιοπαθολόγος - Κλινικός Μικροβιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάσθηκε για πέντε χρόνια σαν έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης στα Πανεπιστήμια Gottingen και Wurzburg της Γερμανίας, όπου και απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Gottingen και την ειδικότητα της Εργαστηριακής Ιατρικής (Βιοπαθολογίας). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάσθηκε περίπου 10 χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και στον ιδιωτικό τομέα, και από το 1999 μέχρι σήμερα υπηρετεί σαν μέλος του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στην Ιατρική Σχολή Αθηνών στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.