Ειδικές - κλαδικές λογιστικές
zoom in
32.85€ -10% 29.57€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603519201

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Σταμούλη Α.Ε.

Στο βιβλίο "Ειδικές - κλαδικές λογιστικές" αναλύονται θέματα λογιστικού χειρισμού των οικονομικών συναλλαγών τεσσάρων κλάδων της οικονομίας: του Ναυτιλιακού, του Ξενοδοχειακού, του Κατασκευαστικού και του Τραπεζικού. Στόχος του βιβλίου είναι η διεύρυνση και ταυτόχρονα η εξειδίκευση των γνώσεων σε λογιστικά ζητήματα που δεν καλύπτονται από τα μαθήματα της γενικής λογιστικής.

-Για τις Ναυτιλιακές επιχειρήσεις:
προτείνεται ένα λογιστικό σχέδιο για όλες τις δραστηριότητες, με τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση στη δομή των λογαριασμών, όπως καθορίζονται από το ΕΓΛΣ.

-Για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις:
υποδεικνύεται ο τρόπος αντιμετώπισης των λογιστικών ιδιαιτεροτήτων μέσα από την ανάπτυξη ενός κατάλληλα διαρθρωμένου σχεδίου λογαριασμών.

-Για τις τεχνικές-κατασκευαστικές επιχειρήσεις:
πραγματοποιείται ανάπτυξη θεμάτων φορολογίας και κοστολόγησης και ανάλυση των λογαριασμών ιδιαίτερης σημασίας για τον κλάδο.

-Για τις τραπεζικές επιχειρήσεις:
γίνεται αναλυτική παρουσίαση των προϊόντων τους και των λογιστικών εργασιών, καθώς και των οικονομικών καταστάσεών τους, σύμφωνα με το Κλαδικό Λογιστικό Σχέδιο των Τραπεζών.

Το βιβλίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, καθώς και σε στελέχη των λογιστηρίων των Ναυτιλιακών, Ξενοδοχειακών, Κατασκευαστικών και Τραπεζικών επιχειρήσεων.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Ν. Διακομιχάλης (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Διακομιχάλης είναι κάτοχος των πτυχίων Bachelor of Science στα Οικονομικά από το City University of New York και Master of Science στη διοίκηση Μεταφορικών Συστημάτων από το State University of New York. Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβε δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Διδακτορικό στην Οικονομική του Τουρισμού. Είναι Επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΙ Ηπείρου. Παράλληλα διδάσκει στο πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ αναλαμβάνει την επίβλεψη Διπλωματικών Εργασιών στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Έχει περισσότερες από 40 δημοσιεύσεις σε βιβλία, επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και έντυπα/ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα Οικονομικών Επιδράσεων του Τουρισμού, Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής Ειδικών Μορφών Τουρισμού, Μεταφορικών Συστημάτων και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανάσιος Μανδηλάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συμεών Κελετζής

Συμεών Κελετζής (Συγγραφέας)

Ο Συμεών Κελετζής είναι οικονομολόγος με σπουδές στη σχολή νομικών και οικονομικών επιστημών του Αριστοτελείου πανεπιστημίου θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακές σπουδές στα χρηματοοικονομικά (Μδο Ίη Ρίη^ηοθ) στο πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ της Αγγλίας. Έχει πλούσια εμπειρία 20 ετών ως τραπεζικό στέλεχος και διδακτική εμπειρία ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Καβάλας, Τμήμα Λογιστικής. Έχει διδακτική εμπειρία σε τομείς όπως η ανάλυση χρηματοοικονομικών καταστάσεων, η σύνταξη των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων εταιρικών ομίλων, καθώς και η εταιρική διακυβέρνηση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
447
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.861 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση