Η κρίση και... η κρίση μας
zoom in
11.94€ -10% 10.75€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604381470

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Περίπλους

Ένδεκα σημερινές ιστορίες ανθρώπων, που ζουν καθημερινά τη διαπάλη που γίνεται στην ελληνική κοινωνία και αγωνιούν για την έκβασή της.
Από τη μια μεριά οι εκσυγχρονιστές, που επιθυμούν την μετεξέλιξη της Ελλάδας σε μια σύγχρονη ανοιχτή χώρα, στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης με ό,τι αυτό συνεπάγεται και από την άλλη το τμήμα της κοινωνίας που, εγκλωβισμένο σε αναχρονιστικές αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος, διαμορφώνει αυτό που οι ξένοι αποκαλούν απαξιωτικά `ελληνική ιδιαιτερότητα`.
Μέσα από αυτές τις αλληγορικές, απολαυστικές και εν πολλοίς σατιρικές ιστορίες εκφράζεται η αγωνία του οικονομολόγου συγγραφέα: θα επικρατήσουν τελικά όσοι επιθυμούν την έξοδο από την κρίση με φυγή προς τα εμπρός ή όσοι αδυνατούν να ενσωματωθούν στη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα, είναι κολλημένοι στο παρελθόν και, γεμάτοι από ιδεοληψίες και φαντασιώσεις, τραβούν τη χώρα πίσω στην καθυστέρηση και στη στασιμότητα;


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μπάμπης Π. Γριμπάμπης

Μπάμπης Π. Γριμπάμπης (Συγγραφέας)

Ο Μπάμπης Π. Γριμπάμπης γεννήθηκε στη Λήμνο. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία (Diploma in financial studies στο Πανεπιστήμιο Heriot-Watt του Εδιμβούργου και Master of Arts in finance and investments στο Πανεπιστήμιο του Exeter). Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και ήταν διευθυντικό στέλεχος στην Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως. Δημοσίευσε πολλά άρθρα σε εφημερίδες και οικονομικά περιοδικά με θέματα το χρηματιστήριο, τις επενδύσεις, το τραπεζικό μάνατζμεντ και το venture capital.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
150
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.235 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση