Προσωπική ταχύτητα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Προσωπική ταχύτητα

Rebecca Miller

12.64€ -24% 9.61€

Οι δονούμενες από φρεσκάδα και ακτινοβολία ιστορίες στη συλλογή διηγημάτων της Μίλλερ διερευνούν, μέσα από επτά συναρπαστικά πορτρέτα, τις πολύπλευρες ζωές των γυναικών. Σύγχρονες και διαφορετικές, διαφορετικών τάξεων και ηλικιών, οι γυναίκες αυτές παλεύουν με τη σεξουαλικότητα, το πεπρωμένο, τη μητρότητα, τη συζυγική απιστία, την απόγνωση και, πάνω απ’ όλα, με την επιθυμία για ζωή.

Γνωρίζουμε την Γκρέτα, μια επιμελήτρια βιβλίων μαγειρικής, που την επιλέγει ο Ταβί, ο διασημότερος συγγραφέας της γενιάς του, για να επιμεληθεί το νέο του βιβλίο. Το βιβλίο γίνεται μπεστ σέλερ και η Γκρέτα, ωθούμενη από τη φιλοδοξία και την επιτυχία της, εγκαταλείπει τον σύζυγό της. Ανάμεσα στις άλλες ηρωίδες συμπεριλαμβάνεται η Πώλα, έγκυος και μόλις είκοσι ενός ετών, που προσπαθεί να ξεφύγει από τον τρόμο που της προκάλεσε ο θάνατος ενός άνδρα που τον σκότωσε ένα αυτοκίνητο ενώ τη συνόδευε μέχρι το αυτοκίνητό της μετά από γνωριμία σ’ ένα κλαμπ· η Ντέλια, μια κακοποιημένη σύζυγος, γυναίκα της εργατικής τάξης, που τρέπεται σε φυγή μαζί με τα παιδιά της· και η Λουίζα, μια ζωγράφος που μετακινείται απίστευτα γρήγορα από τον ένα εραστή στον άλλο ενώ συγχρόνως διαιωνίζει ένα προσωπικό δράμα πάνω στο οποίο δεν έχει κανέναν έλεγχο.

Κοφτερή, ατρόμητη και θαυμάσια λιτή, η «Προσωπική ταχύτητα» χαρακτηρίζει την εμφάνιση μιας ξεχωριστής νέας φωνής στην αμερικάνικη πεζογραφία.

"Η Προσωπική Ταχύτητα" μας θυμίζει ότι το καλό υλικό μπορεί να είναι παντού. Η Ρεμπέκα Μίλλερ είναι μια εξαιρετική συγγραφέας".
(Carolyn See, The Washington Post Book World)

Μάρα Μοίρα (Μεταφραστής)


Rebecca Miller

Rebecca Miller (Συγγραφέας)

Η Ρεμπέκα Μίλλερ, κόρη του Άρθουρ Μίλλερ, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και την υποκριτική προτού στραφεί στη σκηνοθεσία και το γράψιμο. Εκτός από το μυθιστόρημά της "Οι κρυφές ζωές της κυρίας Λι" (The private lives of Pippa Lee, 2008) έχει στο ενεργητικό της μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Personal Velocity" (υπό έκδοση στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη), της οποίας η κινηματογραφική μεταφορά απέσπασε το Βραβείο των Κριτικών του Φεστιβάλ Sundance. Έχει επίσης γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες "Άντζελα" και "Τζακ και Ρόουζ: Μπαλάντα για δύο". Ζει με την οικογενειά της στην Ιρλανδία και στη Νέα Υόρκη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
221
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.295 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση