Αστικό ορατόριο
zoom in
9.00€ -25% 6.75€
  • Άμεσα διαθέσιμο

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786188022768

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    CaptainBook.gr

Μέσα από τις καθημερινές περιπέτειες μιας ελληνικής οικογένειας, το "Αστικό ορατόριο" δίνει μια αδρή εικόνα της ζωής των συμπατριωτών μας, τα τελευταία εκατό χρόνια, στην περιοχή μας.

Αρκετοί από τους Έλληνες που βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν ήδη ξεσπιτωθεί από διάφορες περιοχές των βαλκανικών χωρών και της Μαύρης Θάλασσαςπρος το τέλος του 19ου αιώνα. Το 1922 αναγκάστηκαν ξανά να φύγουν από τη Μικρά Ασία και να φτάσουν πρόσφυγες στην Αθήνα. Ύστερα από κόπους ετών μπόρεσαν να σταθούν στα πόδια τους, αλλά σύντομα ήρθαν αντιμέτωποι με τη λαίλαπα του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου, της Γερμανικής Κατοχής και του Εμφυλίου.

Η συγγραφέας, έχοντας μεγαλώσει σε παρόμοια οικογένεια, με αυτό το μυθιστόρημα -που είναι λίγο πολύ η ιστορία πολλών ελληνικών οικογενειών- μας υπενθυμίζει πως ποτέ δεν πάψαμε να είμαστε απόγονοι του Οδυσσέα.

Ελένη Σανίκου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Σανίκου γεννήθηκε στην Αθήνα λίγα χρόνια πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο· πέρασε Κατοχή και Εμφύλιο στην Ελλάδα. Ως μικρό παιδί έζησε σε διάφορα μέρη της χώρας όπου βρισκόταν ο πατέρας της για τη δουλειά του, πριν η οικογένεια εγκατασταθεί στην Αθήνα. Γυμνάσιο πήγε στις "Καλόγριες" και στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Στην Αγγλία σπούδασε ιστορία τέχνης, ζωγραφική, σχέδιο και χαρακτική. Δούλεψε στην Αθήνα, στο Πρακτορείο Ρόιτερ, και σε αγγλόφωνες εφημερίδες, πριν ασχοληθεί αποκλειστικά με τη ζωγραφική. Ζούσε ανάμεσα στο Λονδίνο και στην Πάτμο ως το 2004, όταν πήγε στην Ολυμπία και αποφάσισε να εγκαταστήσει εκεί έναν πειραματικό σταθμό φυσικής διαβίωσης και καλλιέργειας, σε κτήμα σαράντα στρεμμάτων, μιας και η παγκόσμια κρίση βρισκόταν προ των πυλών. Από την εμπειρία της ως δασκάλας ζωγραφικής μικρών παιδιών και ενηλίκων έγραψε στα αγγλικά ένα εγχειρίδιο σχεδίου και ζωγραφικής σε ηλεκτρονική μορφή που παρέχεται δωρεάν από την ιστοσελίδα της,www.elenisanikou.co.uk
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
76
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.132 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση