Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διατροφή ζώων

Διατροφή ζώων
Η διατροφή των ζώων είναι αναμφίβολα ένας βασικός παράγοντας, ίσως και ο πιο σημαντικός από εκείνους που επηρεάζουν την εκτροφή τους. Κι αυτό γιατί εκτός του ότι διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην εκδήλωση των δυνατοτήτων του γενετικού δυναμικού των ζώων, επηρεάζει πάρα πολύ και μάλιστα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον παράγοντα, το κόστος των παραγόμενων ζωικών προϊόντων και την ποιότητά τους.

Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται οι παράγοντες που επηρεάζουν, ελέγχουν ή ρυθμίζουν την παραγωγικότητα των ζώων, ώστε με την αξιοποίηση τους να επιτυγχάνεται η αύξηση της ζωικής παραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας των ζωικών προϊόντων παράλληλα με τη μείωση του κόστους παραγωγής τους. Επίσης, επιδιώκεται η παραγωγή ζωικών προϊόντων με την προσθήκη στην τροφή φυσικών ουσιών που δεν έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στον καταναλωτή, περιορίζοντας έτσι τη χρήση συνθετικών προσθετικών ουσιών, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ ζώου, παραγωγού και κατα-ναλωτή-ανθρώπου καθώς και του όλου οικοσυστήματος.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται αρχικά στους φοιτητές της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που διδάσκονται την επιστήμη της ζωικής παραγωγής με στόχο τη μετάδοση των σύγχρονων βασικών εννοιών και γνώσεων που σχετίζονται με την Επιστήμη της Διατροφής των ζώων. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε όλους όσους ασχολούνται με το αντικείμενο της Διατροφής.

Το περιεχόμενο του βιβλίου κατανέμεται σε πέντε κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στη σύσταση τροφών και σώματος ζώων, το δεύτερο στις θρεπτικές ουσίες των τροφών, το τρίτο στην πέψη, απορρόφηση και πεπτικότητα της τροφής, το τέταρτο στην ενέργεια των τροφών και στη σημασία της στη διατροφή των ζώων και το πέμπτο κεφάλαιο στις πρόσθετες ύλες ζωοτροφών.

Στο τέλος παρατίθεται η σχετική ελληνόγλωσση και ξενόγλωσση βιβλιογραφία που αποτέλεσε την κύρια πηγή πληροφοριών για τη συγγραφή του παρόντος βιβλίου αλλά και στην οποία μπορεί να ανατρέξει ο αναγνώστης για περισσότερη ενημέρωση.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

25χ18 εκ., 256 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 636 (Κτηνοτροφία)
ISBN: 978-960-418-392-0
ISBN (10ψήφιο): 960-418-392-3
Βάρος: 0.674 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
19.92
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.