Αυτό που όλα στοχεύουν
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αυτό που όλα στοχεύουν

Michael March

7.96€ -27% 5.81€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605050566

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Άγρα

I killed the innocent with innocent hands
The blood I drank runs down my leg
What is known is known to all
Only the future exists

Σκότωσα τους αθώους με αθώα χέρια
Το αίμα που ήπια κυλάει στο πόδι μου
Αυτό που είναι γνωστό το γνωρίζουν όλοι
Μόνο το μέλλον υπάρχει

Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ

Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ (Μεταφραστής)

Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ (1939-2020) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αθήνα, στη Νότια Γαλλία και στην Ελβετία (Πανεπιστήμιο της Γενεύης). Ήταν διπλωματούχος της Σχολής Μεταφραστών και Διερμηνέων (αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά).
Πρωτοδημοσίευσε ποίηση στην "Καινούργια Εποχή" το 1956. Άρθρα και δοκίμιά της για την ελληνική ποίηση και τη μετάφραση της ποίησης δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εξέδωσε περίπου 20 ποιητικές συλλογές, καθώς και δύο τόμους ποιητικών διαλόγων.
Το 1962 τιμήθηκε με το Α' Βραβείο Ποίησης της πόλης της Γενεύης (Prix Hensch). Το 1985 τιμήθηκε με το Β' Κρατικό Βραβείο Ποίησης. Έχοντας μεταφραστεί στα αγγλικά από αρκετά νωρίς ("The Body is the Victory and the Defeat of Dreams", 1975, "The Scattered Papers of Penelope: New and Selected Poems", 1977, κ.ά.) έδωσε διαλέξεις και διάβασε ποιήματά της σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά (Harvard, Cornell, Daztmouth, N.Y. State, Princeton, Columbia κ.α.) Το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη (Ακαδημία Αθηνών).
Η ποίησή της μεταφράστηκε σε περισσότερες από δέκα γλώσσες και περιλήφθηκε σε ανθολογίες σε όλο τον κόσμο. Στο μεταφραστικό έργο της συγκαταλέγονται έργα και κείμενα των Σάμουελ Μπέκετ, Σωλ Μπέλοου, Γιόζεφ Μπρόντσκι, Σέιμους Χίνι, Ζαν-Μαρί Ντρο, Ζακ Λακαριέρ, Μιχαήλ Λέρμοντοφ, Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι, Πίτερ Μάκριτζ, Ντέρεκ Ούολκοτ, Σύλβια Πλαθ, Μάικλ Μαρτς, Αλεξάντρ Πούσκιν, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Ντίλαν Τόμας, Έλσα Τριολέ, Πίτερ Μπιν, Νίκου Καζαντζάκη κ.ά.
Έφυγε από τη ζωή στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου 2020, σε ηλικία 81 ετών.


Michael March

Michael March (Συγγραφέας)

Ο Michael March γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946, όπου και σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Columbia· μόλις αποφοίτησε, έφυγε για την Ευρώπη. Έγραψε 5 ποιητικές συλλογές "Γκόγια" (Εκδ. Leo Vos, Halem, 1983), "Όταν εκείνη χόρευε" (Εκδόσεις V. Britni Kuva, Πράγα, 1999), "Εξαφάνιση" (Εκδ. Kant, Πράγα, 2000), "Υπόσχεση μόνο" και "Ο δρόμος της επιστροφής". Επιμελήθηκε την έκδοση "Παιδί της Ευρώπης: Ανθολογία της σύγχρονης ανατολικοευρωπαϊκής ποίησης" (Εκδόσεις Penguin) και το "Βιβλίο της σύγχρονης ανατολικοευρωπαϊκής πρόζας" (Εκδόσεις Picador). Ζει στην Πράγα και διευθύνει το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Πράγας εδώ και εικοσιεννιά χρόνια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
67
Διαστάσεις:
20x11
Βάρος:
0.096 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση