Διαστημικές ειδήσεις
zoom in
3.00€
Ο μπαμπάς του Αλέξανδρου βλέπει συνέχεια ειδήσεις. Ούτε παίζει μαζί του, ούτε του φτιάχνει τοστάκι, μα ούτε τον αφήνει να δει την αγαπημένη του εκπομπή. Ο Αλέξανδρος βαριέται τις ειδήσεις. Βαριέται να περιμένει τον μπαμπά να σηκωθεί από τον καναπέ. Αποφασίζει, λοιπόν, να αναλάβει δράση! Να μπει εκείνος στις ειδήσεις, μήπως και τον προσέξει επιτέλους ο μπαμπάς!
Μαρία Ρουσάκη

Μαρία Ρουσάκη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Ρουσάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1974 όμως κατάγεται από την Αλαγονία Καλαμάτας. Το πρώτο της βιβλίο, "Η Μέλπω η μοναδική" βραβεύτηκε το 2002 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. "Η Μέλπω η μοναδική" έχει μεταφραστεί στις Η.Π.Α., στην Κορέα και στην Ταϊβάν. Στην Αμερική έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία με τον τίτλο, "Unique Monique" και τιμήθηκε το 2003 με το βραβείο "Oppenheim Toy Portfolio Gold Book Award". Επίσης, παρουσιάστηκε το βιβλίο στην φημισμένη σειρά της αμερικάνικης καλωδιακής τηλεόρασης, "The Reading Rainbow". Τα βιβλία της "Οι λεμονιές" και το "Κολυμπώντας στα βαθιά" ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (το 2004 και το 2006). Τα παιδικά της μυθιστορήματα "Μια φλόγα στο σκοτάδι - η συγκλονιστική ιστορία της "Έλεν Κέλερ", "Ο θησαυρός του Ταϋγέτου", το "Άκου το ρυθμό" και το "Αίνιγμα στο Αιγαίο" ήταν στις βραχείες λίστες των λογοτεχνικών βραβείων "Ο Αναγνώστης" το 2013, 2014, 2015 και το 2016. Η Μαρία Ρουσάκη ήταν περιφερειακή σύμβουλος (Regional Advisor) της SCBWI Greece, του ελληνικού τμήματος της Society of Children΄s Book Writers and Illustrators, από το 2010-2014, όπου συμμετείχε σε διεθνής συνέδρια εκπροσωπεύοντας την Ελλάδα. Το 2017 ήταν υποψήφια για το βραβείο "Συγγραφέας της Χρονιάς" από το περιοδικό Votre Beaute.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελίζα Βαβούρη

Ελίζα Βαβούρη (Εικονογράφος)

Η Ελίζα Βαβούρη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τα Τμήματα Οπτικής Επικοινωνίας & Διαφήμισης και Ζωγραφικής της Σχολής Βακαλό. Συμμετείχε στις εκθέσεις "Εκδήλωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για να τιμήσει τον Ευγένιο Τριβιζά, "Αγαπητέ Ευγένιε... 30 χρόνια πράγματα και θαύματα", Στοά του Βιβλίου, Οκτώβριος 1999, "Bratislava world illustrations 2000 in Japan-selected 65 illustrators from BIB ΄99", Απρίλης-Δεκέμβριος 2000 και "The Biennale of European Illustrators Japan 2001 (BEIJ ΄01) in commemoration of Jozef Wilkon", Ιούνιος 2001-Ιούνιος 2002. Από το 1994 συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά και έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 80 βιβλία. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ το 2005 και το 2010 ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης. Από το 2012 ζει και εργάζεται στη Γερμανία.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
31
Διαστάσεις:
20x14
Βάρος:
0.066 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση