Για ένα αγόρι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Για ένα αγόρι

Μυθιστόρημα

Nick Hornby

6.97€ -24% 5.30€
Ο Γουίλ Φρίμαν είναι τριάντα έξι ετών και δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να κάνει παιδιά. Ούτε καταλαβαίνει γιατί όλος ο κόσμος του έχει φάει τα αυτιά να γίνει πατέρας. Ζει σ΄ ένα μοντέρνο διαμέρισμα του Ίσλιγκτον, χωρίς παιχνίδια σκόρπια στο πάτωμα και χωρίς μαρμελάδες χυμένες πάνω στα CD του. Δεν χρειάζεται να εργάζεται χάρη στα δικαιώματα που εισπράττει από ένα τραγούδι που έγραψε ο πατέρας του. Ο Γουίλ αντιλαμβάνεται χάρη σε ένα τυχαίο γεγονός τη σημασία των χωρισμένων μητέρων, ειδικά όταν αυτές μοιάζουν με τη Τζούλι Κρίστι. Έτσι, μπλέκεται με μια ομάδα χωρισμένων γυναικών και γι΄ αυτό το λόγο επινοεί ένα γιο δύο χρόνων, την απουσία του οποίου χρειάζεται να δικαιολογεί συνεχώς λέγοντας όλο και πιο τερατώδη ψέματα.
Σώτη Τριανταφύλλου

Σώτη Τριανταφύλλου (Μεταφραστής)

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε φαρμακευτική στην Αθήνα, ιστορία και πολιτισμούς στο Παρίσι, ιστορία της αμερικανικής πόλης στη Νέα Υόρκη καθώς και γαλλική φιλολογία στην Αθήνα. Έχει γράψει συλλογές διηγημάτων ("Μέρες που έμοιαζαν με μανταρίνι", "Το εναέριο τρένο στο Στίλγουελ", "Άλφαμπετ Σίτυ"), βιβλία για τον κινηματογράφο ("Κινηματογραφημένες πόλεις", "Ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου 1976-1992", "Νέος αγγλικός κινηματογράφος", "Σύγχρονος γαλλικός κινηματογράφος", "Φρανσουά Τριφό", "Τζων Κασσαβέτης". "Μίκαελ Χάνεκε", κ.ά.), μυθιστορήματα ("Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης", 1996, "Αύριο, μια άλλη χώρα", 1997, "Ο υπόγειος ουρανός", 1998, "Το εργοστάσιο των μολυβιών", 2000, "Φτωχή Μάργκο", 2001, "Άλμπατρος", 2003, "Κινέζικα κουτιά", 2006, "Λίγο από το αίμα σου", 2011, "Για την αγάπη της γεωμετρίας", 2012, "Σπάνιες γαίες", 2013, "Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο", 2017), που έγιναν τα περισσότερα μπεστ σέλερ, τις νουβέλες: "Γράμμα από την Αλάσκα", "Θάνατος το ξημέρωμα", "Η φυγή", "Συγχώρεση", "Πιτσιμπούργκο", "Η ταφή της Οφηλίας", "Μηχανικοί καταρράκτες", τα αυτοβιογραφικά βιβλία: "Ο χρόνος πάλι", "Αστραφτερά πεδία", τα βιβλία για παιδιά: "Η Μαριόν στα ασημένια νησιά και τα κόκκινα δάση", "Γράμμα από ένα δράκο", "Η Μιλένα και το φρικτό ψάρι", "Οι αρχαίοι Έλληνες χώνουν τη μύτη τους παντού", "Οι αρχαίοι Έλληνες χώνουν τη μύτη τους παντού (ξανά)" και για εφήβους και νέους: "Αφρικανικό ημερολόγιο", "Μιλώντας με την Αλίκη για τη φιλοσοφία και το νόημα της ζωής", "Μιλώντας για την Έκφραση Έκθεση". Μαζί με τον Ηλία Ιωακείμογλου, έγραψαν από κοινού τα βιβλία: "Αριστερή τρομοκρατία, δημοκρατία και κράτος" και "Για τη σημαία και το έθνος". Μόνη της, το βιβλίο "Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση". Τα άρθρα της στην εφημερίδα "Athens Voice" συγκεντρώθηκαν στους τόμους: "Η φοβερή τροπή των πραγμάτων", 2012, "Η ενδέκατη ώρα", 2014, "Ασκήσεις αταραξίας", 2015, "Οι δυσκολίες των πεδιάδων", 2017.

Χίλντα Παπαδημητρίου (Μεταφραστής)

Η Χίλντα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Καλλιθέα το 1957. Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, ακούγοντας Neil Young και Bob Dylan. Σπούδασε Νομικά και για μια εικοσαετία είχε το δισκάδικο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Από το 1994 ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση. Μεταξύ άλλων έχει μεταφράσει: John Barth, Percival Everett, Jonathan Coe, Bob Dylan, Leonard Cohen, Jane Smiley, A. Bezzeridis, Raymond Chandler, Nick Hornby, Minette Walters κ.ά. Μια από τις πιο πρόσφατες μεταφράσεις της που αγαπά πολύ είναι το "Όλες οι χάρες του ουρανού" του Dinaw Mengestu. Επίσης, έχει γράψει δύο μονογραφίες για τους Beatles και τους Clash, για τις εκδόσεις "Απόπειρα", και είναι τακτική συνεργάτης του διαδικτυακού μουσικού περιοδικού www.mic.gr

Nick Hornby

Nick Hornby (Συγγραφέας)

Ο Νικ Χόρνμπυ γεννήθηκε το 1957. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα "Πυρετός της μπάλας" (εκδ. Ελληνικά Γράμματα), "High Fidelity", "Για ένα αγόρι" και "Πώς να είσαι καλός" (εκδ. Πατάκη), που έγιναν όλα μπεστ σέλερ και τα τρία πρώτα μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο (με πρωταγωνιστές τους Jimmy Fallon, John Cusac και Hugh Grant, αντίστοιχα). Επίσης έχει επιμεληθεί τις ανθολογίες "Speaking with the angel" ("Συνομιλώντας με τον άγγελο", εκδ. Πατάκη) και "My Favourite Year". Γράφει δισκοκριτικές στο περιοδικό "New Yorker", ενώ το 1999 κέρδισε το Βραβείο Ε. Μ. Forster της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Γραμμάτων. Το Μάρτιο του 2003 εξέδωσε ένα βιβλίο με τα αγαπημένα του τραγούδια, το "31 Songs". Ζει και εργάζεται στο Χάιμπουρι του βόρειου Λονδίνου.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
311
Διαστάσεις:
20χ14
Βάρος:
0.449 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση