Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκτροφή παραγωγικών πτηνών
(Όρνιθες, ινδιακόρνιθες, μελεαγρίδες, ορτύκια, πάπιες, χήνες)

Εκτροφή παραγωγικών πτηνών
Η εκτροφή των παραγωγικών πτηνών πραγματεύεται τις αρχές της εκμετάλλευσης των πτηνών, πάντοτε υπό συνθήκες ευημερίας (welfare) τους, με τελικό στόχο την αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Πιο συγκεκριμένα, έχει ως κύριο σκοπό την παραγωγή κρέατος και αυγών στη μεγάλύτερη κατά το δυνατόν ποσότητα μέσα στο συντομότερο χρόνο με το μικρότερο κόστος και με την επιθυμητή κάθε φορά ποιότητα.Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει οκτώ κεφάλαια:
- Το πρώτο, αναφέρεται στα διάφορα στοιχεία που έχουν σχέση με την οικονομική σημασία και τη διάρθρωση της Εκτροφής των κύριων παραγωγικών πτηνών παγκοσμίως, και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και επομένως και στην Ελλάδα.
- Το δεύτερο, αφορά στην προέλευση, την ταξινόμηση και στην ονοματολογία των έξι κυριότερων ειδών των παραγωγικών πτηνών, δηλαδή των ορνίθων, των ινδιανορνίθων, των μελεαγρίδων, των ορτυκιών, των παπιών και των χηνών.
- Το τρίτο κεφάλαιο ασχολείται με τα στοιχεία της εξωτερικής μορφολογικής διάπλασης αυτών των πτηνών από άποψη κυρίως ζωοτεχνικού ενδιαφέροντος.
- Το τέταρτο, αφορά στις παραγωγικές ιδιότητες των παραπάνω πτηνών.
- Το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στις κυριότερες φυλές των πτηνών, τα οποία προαναφέρθηκαν.
- Το έκτο, περιλαμβάνει τις μεθόδους αναπαραγωγής και γενετικής βελτίωσης των πτηνών.
- Το έβδομο, πραγματεύεται τις μεθόδους εκτροφής των πτηνών, ενώ αναφέρεται στα πιο συνήθη είδη εκτροφής των ορνίθων, των ινδιανορνίθων, των μελεαγρίδων, των ορτυκιών, των παπιών και των χηνών. Και τέλος,
- Το όγδοο κεφάλαιο αναφέρεται στις γενικές αρχές της κατασκευής των πτηνοστασίων, καθώς και στην υγιεινή των πτηνοτροφείων και εκκολαπτηρίων.

25χ17 εκ., 328 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 636.5 (Πτηνοτροφία)
ISBN: 978-960-357-092-9
ISBN (10ψήφιο): 960-357-092-3
Βάρος: 0.718 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
32.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.26
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Λάμπρος Χατζηζήσης, Γεωπόνος MSc.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.