Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οδηγός για την εκπόνηση και τη σύνταξη γραπτής ερευνητικής εργασίας
(Σεμιναριακής, πτυχιακής, διπλωματικής)

Οδηγός για την εκπόνηση και τη σύνταξη γραπτής ερευνητικής εργασίας
Ένας "πονοκέφαλος" για φοιτητές/τριες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους είναι και η υποχρέωσή τους να συγγράψουν επιστημονικές μελέτες, είτε στο πλαίσιο σεμιναριακών μαθημάτων είτε στο τέλος των σπουδών τους με την πτυχιακή εργασία. Ερωτήματα λανθάνοντα ή και έκδηλα που ανακύπτουν είναι, μεταξύ άλλων:
- Πώς θα εκμαιεύσω τις αξιώσεις του επόπτη καθηγητή;
- Από πού θα ξεκινήσω την εργασία μου και πώς θα προχωρήσω;
- Πώς θα τιθασεύσω το βιβλιογραφικό υλικό;
- Ποιος είναι ο μεθοδολογικός σχεδιασμός που θα πρέπει να ακολουθήσω;
- Πώς θα οργανώσω τα κεφάλαια της μελέτης μου;
- Πώς θα παραθέσω τη βιβλιογραφία και τις παραπομπές;

Σχεδόν σε όλα τα μαθήματα, ο διδάσκων δίνει ένα συνοπτικό μεθοδολογικό πλαίσιο όσον αφορά στη συγγραφή επιστημονικής εργασίας. Εντούτοις, οι φοιτητές/τριες νιώθουν άοπλοι, χωρίς εφόδια και αποσκευές, όταν κάτι τέτοιο απαιτηθεί στην πράξη. Και οι αδυναμίες, οι ελλείψεις, τα κενά, εντοπίζονται στη συνέχεια όταν εκκινήσει η υλοποίηση ενός σχεδίου εργασίας ή ακόμη και όταν έχει ολοκληρωθεί.

Ο παρών οδηγός αποσκοπεί να απαντήσει σε μερικά από τα παραπάνω ερωτήματα. Πρόκειται για ένα χρηστικό εγχειρίδιο, στο μέτρο του δυνατού, όπου έγινε προσπάθεια να συμπεριληφθούν βασικά μεθοδολογικά στοιχεία, που θα διευκολύνουν το εγχείρημα του εκπαιδευόμενου, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της ερευνητικής του μελέτης, να οργανώσει αποτελεσματικά, συστηματικά και με βάση την επιστημονική δεοντολογία τη δική του εργασία. Είναι ένα πρακτικό και συνοπτικό βοήθημα για τον προπτυχιακό φοιτητή, για το μετεκπαιδευόμενο εκπαιδευτικό και μερικώς για το μεταπτυχιακό φοιτητή, το μετεκπαιδευόμενο εκπαιδευτικό και μερικώς για το μεταπτυχιακό φοιτητή που εκπονούν εμπειρική βιβλιογραφική μελέτη στο πλαίσιο των σπουδών τους. Χωρίς να διεκδικεί εύσημα εξαντλητικής παρουσίασης όλων των πτυχών του εν λόγω θέματος, ο προκείμενος οδηγός, μέσα από πολλαπλά παραδείγματα, ευελπιστούμε ότι καλύπτει ένα σημαντικό κενό και συμπληρώνει τα σχετικά ελληνικά δεδομένα.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Ατραπός", 2005.

23χ15 εκ., 129 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 001.42 (Έρευνα - Μεθοδολογία)
ISBN: 978-960-9541-36-7
ISBN (10ψήφιο): 960-9541-36-4
Βάρος: 0.24 κιλά
Εκδότης: Διάδραση
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
14.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νικόλαος Σ. Ανδρεαδάκης είναι επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην εκπαιδευτική έρευνα και αξιολόγηση. Ασχολείται με ζητήματα σχετικά με τη μεθοδολογία της εκπαιδευτικής έρευνας, την ανάλυση ποσοτικών ερευνητικών δεδομένων, την αξιολόγηση των μαθητών, την αποτελεσματικότητα σχολείου και εκπαιδευτικού.

Ο Μιχάλης Ι. Βάμβουκας είναι καθηγητής ψυχοπαιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1985. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Mons Βελγίου και Χ και V Πανεπιστήμιο Παρισίων. Από τη Σχολή Ψυχοπαιδαγωγικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Mons απόκτησε το δίπλωμα της Candidature και από το Χ Πανεπιστήμιο των Παρισίων, ως υπότροφος του ΙΚΥ, τα πτυχία (Licence και Maitrise) στη Γενετική Ψυχολογία και στις Επιστήμες Αγωγής. Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ως καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μάθηση και διδασκαλία της ανάγνωσης, στην αξιολόγηση των γλωσσικών δεξιοτήτων και στη μόρφωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στο πρόγραμμα "Παιδεία Ομογενών", στο πλαίσιο των δράσεων του οποίου έχει γράψει ή συγγράψει τέσσερα τεύχη-βιβλία με τα αντίστοιχα τετράδια ασκήσεων για τη μάθηση της πρώτης ανάγνωσης και γραφής (παιδιά ηλικίας 5-8 ετών) και ένα τεύχος με τετράδιο ασκήσεων για τη μάθηση και διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας σε μαθητές ηλικίας 10-12 ετών, τα οποία εκδίδονται πλέον από τον ΟΕΔΒ. Έχει δημοσιεύσει ψυχοπαιδαγωγικού περιεχομένου άρθρα, μελέτες, έρευνες και βιβλία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.