Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ψυχοκινητική αγωγή
(Μια ψυχοπαιδαγωγική προσέγγιση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας)
Συγγραφέας:   Χαρίλαος Κ. Ζάραγκας


Ψυχοκινητική αγωγή
Ψυχοκινητική ικανότητα είναι ο βαθμός δυνατότητας που έχει το παιδί και γενικότερα ο άνθρωπος να εκτελεί κινητικές δεξιότητες με μέγιστη ακρίβεια και βεβαιότητα καταναλώνοντας την ελάχιστη δυνατή ενέργεια σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρόνο.

Η επίτευξη των διαφόρων επιπέδων των ψυχοκινητικών ικανοτήτων πραγματοποιείται σε πλέγμα κινητικών εμπειριών. Οι κινητικές εμπειρίες αποτελούν την κατάρτιση για την κινητική συμπεριφορά του παιδιού, το εφοδιάζουν με αισθήματα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης, αλλά και το προδιαθέτουν ευνοϊκά για την εκτέλεση κινητικών πράξεων. Οι κινητικές εμπειρίες και τα αντίστοιχα αισθήματα που βιώνει το παιδί ενοποιούνται και στον πνευματικό τομέα. Η ψυχοκινητική αγωγή ορίζει τις μεθοδολογικές αρχές που είναι ικανές να αποτελέσουν τη βάση για μια σφαιρική αντίληψη αγωγής. Η ψυχοκινητική αγωγή έχει στόχο αφενός να εξασφαλίσει τη λειτουργική ανάπτυξη λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες κάθε παιδιού και αφετέρου να βοηθήσει το παιδί να επεκτείνει το συναισθηματικό του κόσμο και να ισορροπήσει με το ανθρώπινο περιβάλλον.

Στο βιβλίο αυτό γίνεται μια αξιολόγηση του επιπέδου των ψυχοκινητικών ικανοτήτων παιδιών προσχολικής ηλικίας μέσω σχετικής επιστημονικής έρευνας / παρέμβασης. Γίνεται επίσης αξιολόγηση παρεμβατικών ψυχοκινητικών δραστηριοτήτων. Η απουσία μιας τέτοιας έρευνας από τα ελληνικά δεδομένα αποτελεί το κίνητρο της εργασίας αυτής. Το ζητούμενο είναι η γνώση και η επιστημονική κατανόηση των νόμων, των μέσων και μεθόδων για την προαγωγή της ψυχοκινητικής ικανότητας.


Σημείωση: Επανέκδοση: "Ατραπός", 2007.

24χ17 εκ., 256 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία )
ISBN: 978-960-9539-09-8
ISBN (10ψήφιο): 960-9539-09-2
Βάρος: 0.543 κιλά
Εκδότης: Διάδραση
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χαρίλαος Κ. Ζάραγκας γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα και το συγγραφικό του έργο επικεντρώνονται σε θέματα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας των μικρών ηλικιών στις γνωστικές περιοχές της Φυσικής Αγωγής και της Ψυχοκινητικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.