Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ελλήνων πολιτεία
(Άμεση διαδραστική δημοκρατία: Η ουτοπία της αριστεροδεξιάς αντιπαράθεσης και η οικονομική κρίση)

Ελλήνων πολιτεία
Με την παρούσα έρευνα επιχειρείται μια περαιτέρω αποσαφήνιση εννοιών και διαδικασιών των υπαρχόντων πολιτικών συστημάτων, μέσα από την οποία και με βάση την ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία προκύπτουν δύο κατηγορίες πολιτικών διαδικασιών, οι "ολιγαρχικές-συγκεντρωτικές" και οι "δημοκρατικές-αποκεντρωτικές", και συνακόλουθο δύο διαφορετικά πολιτικά συστήματα ως εξής:
1. Το ένα σύστημα στηρίζεται σε ολιγαρχικές-συγκεντρωτικές διαδικασίες και αναφερόμαστε στα κάθε είδους αντιπροσωπευτικά πολιτικά συστήματα που υπάρχουν ανά την υφήλιο και προέκυψαν μετά τα Διαφωτισμό και τη Γαλλική Επανάσταση, τα οποία από την παρούσα έρευνα αποδεικνύεται στην πραγματικότητα είναι καθεστώτα ολιγαρχικά και συγκεντρωτικά.
2. Το άλλο σύστημα στηρίζεται σε δημοκρατικές αποκεντρωτικές διαδικασίες και τα χαρακτηρίζει η αμεσότητα της συμμετοχής του πολίτη στις εκλογικές διαδικασίες, η πολυεπίπεδη διαδραστικότητα και ο διαχωρισμός των εξουσιών. Το νέο αυτό σύστημα ονομάζεται άμεση διαδραστική δημοκρατία.

Σύγχρονα κινήματα, όπως το μαθητικό κίνημα του 2008 στην Ελλάδα, το κίνημα στην Τυvησία , η διάδοση του τελευταίου στον αραβικό κόσμο, το κίνημα του 99% στις ΗΠΑ, οι αγανακτισμένοι στην Ευρώπη αλλά και γενικά οι πολίτες ανά την υφήλιο διατυπώνουν με τον τρόπο τους, όπως φαίνεται και στην παρούσα έρευνα, το αίτημα για δημοκρατία. Γίνεται φανερό, λοιπόν, άτι οι πολίτες αναζητούν ένα άλλο πολιτικό σύστημα. Αυτά το άλλο πολιτικό σύστημα, στο οποίο οι πολίτες γίνονται ρυθμιστές των πολιτικών διαδικασιών, παρουσιάζει η παρούσα έρευνα.

24χ17 εκ., 920 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 321.4 (Δημοκρατία)
ISBN: 978-960-9541-87-9
ISBN (10ψήφιο): 960-9541-87-9
Βάρος: 1.897 κιλά
Εκδότης: Διάδραση
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
60.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

53.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παντελής Γεωργογιάννης (γεν. Πιστιανά Άρτας) είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, διπλωματούχος Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Bochum της Γερμανίας και διδάκτωρ του ίδιου Πανεπιστημίου. Δίδαξε την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα στα ενταγμένα σχολεία της Γερμανίας από το 1972 έως το 1980, και κατά περιόδους, συνολικά για 4 χρόνια, την ελληνική ως ξένη γλώσσα στα Λαϊκά Πανεπιστήμια της ίδιας χώρας. Υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών. Δημοσίευσε σειρά επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, συμμετείχε με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, οργάνωσε διεθνή συνέδρια και προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και φοιτητών από τις Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, την Κεντρική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Κάτω Ιταλία κ.λπ. Είναι ο εισηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος απόφοιτων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας του Εξωτερικού, που διεξάγεται μόνιμα στο Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και χρηματοδοτείται από τη Διεύθυνση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Είναι υπεύθυνος της επιστημονικής σειράς "Κοινωνικοψυχολογικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση - Διαπολιτισμική Αγωγή" των εκδόσεων Gutenberg και της διδακτικής σειράς "Ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα". Δημιούργησε το πλαίσιο για την απόσπαση εκπαιδευτικών στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας των Δημοκρατιών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με στόχο την εκπαίδευση δασκάλων σ΄ αυτές τις χώρες και την αναβάθμιση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.