Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχές και μεγάλες ιδέες για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών

Offer
Η έκθεση που παρουσιάζεται στο βιβλίο, είναι προϊόν της εργασίας μιας ομάδας δέκα επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων διεθνούς κύρους, με αντικείμενο τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών στο σχολείο. Η επεξεργασία της έκθεσης έγινε προ και κατά τη διεξαγωγή ενός σεμιναρίου στο Loch Lomond της Σκωτίας, τον Οκτώβριο του 2009 και σκοπό είχε να προσδιορίσει τις αρχές πάνω στις οποίες θα πρέπει να θεμελιώνεται η εκπαίδευση των μαθητών στις φυσικές επιστήμες, στη διάρκεια της σχολικής μαθητείας τους.

Στην έκθεση υποστηρίζεται η άποψη, ότι οι μαθητές πρέπει να βοηθούνται ώστε να κατανοήσουν τις "μεγάλες ιδέες" της επιστήμης, όπως και τις ιδέες για τη φύση της επιστήμης, έτσι ώστε να καταστούν ικανοί να αντιλαμβάνονται τις διάφορες επιστημονικές πλευρές του κόσμου γύρω τους, με απώτερο σκοπό να μπορούν να συμμετέχουν μελλοντικά, σωστά πληροφορημένοι, στις αποφάσεις για τις εφαρμογές της επιστήμης.

Η κατανόηση αυτή απαιτεί από τους μαθητές να έχουν ενδιαφέρουσες μαθησιακές εμπειρίες, οι οποίες προάγουν την εμπλοκή τους σε αυτές, επειδή ακριβώς είναι σχετικές με τη ζωή τους. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο η συγκεκριμένη έκθεση του σεμιναρίου εξετάζει τη σταδιακή πορεία από τις μικρές ιδέες, που αφορούν συγκεκριμένα γεγονότα, φαινόμενα και αντικείμενα προς τις πιο αφηρημένες και ευρέως εφαρμόσιμες ιδέες, καθώς επίσης εξετάζει και τις σημαντικές πλευρές της απαραίτητης παιδαγωγικής προσέγγισης που θα υποστηρίξει την πορεία αυτή.

21χ14 εκ., 135 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 500.07 (Φυσικές επιστήμες - Σπουδή και διδασκαλία)
Άλλα πρόσωπα: Λαοκρατία Λάκκα (Μεταφραστής) , Wynne Harlen (Επιμελητής) , Τιμολέων Χατζηιωάννου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-531-297-8
ISBN (10ψήφιο): 960-531-297-2
Βάρος: 0.215 κιλά
Εκδότης: Δίαυλος
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Δρ. Wynne Harlen είναι Διευθύντρια του Συμβουλίου της Σκοτίας για την Εκπαιδευτική Έρευνα (Scottish Council for Research in Education). Δίδαξε επί πολλά χρόνια Φυσικές Επιστήμες σε σχολεία και κολέγια, υπηρέτησε ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Liverpool και συνεργάστηκε με τα Πανεπιστήμια του Bristol, του Reading και του Λονδίνου. Εξαιρετικά γνωστή στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και διεθνώς για την εργασία της σχετικά με την εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο -ένα πεδίο στο οποίο εργάστηκε διευθύνοντας μεγάλο αριθμό σημαντικών προγραμμάτων, ειδικότερα σε σχέση με την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών και της εκπαίδευσης των δασκάλων-, συνεργάστηκε στενά με την UNESCO στην ανάπτυξη ενός προγράμματος για τις Φυσικές Επιστήμες και τη διδασκαλία τους στο Δημοτικό Σχολείο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.